Un nou exercițiu în caz de cutremur a avut loc astăzi la Școala Gimnazială „Lucian Blaga“ din Bistrița, în pauza, mare. Elevii au fost instruiți în prealabil cum trebuie să reacționeze la auzul alarmei și cum se va efectua evacuarea.

Alarma a sunat, în fiecare clasă, de mai multe ori, moment în acre toți elevii s-au adăpostit sub bănci. De asemenea, cadrele didactice au trebuit să se adăpostească sub tocul ușii. Apoi toți elevii au fost evacuați din școală pe mai multe căi de acces pe care le are unitatea de învățământ.

Știind că este doar un exercițiu, unii elevi s-au amuzat de situație, dar alții au luat foarte în serios alarma și au respectat toate procedurile. Unii chiar s-au speriat și sunetul alarmelor le-a creat o stare de panică. Dar, cu ajutorul cadrelor didactice, evacuarea s-a realizat în timp record și în mod organizat.

Astfel de exerciții tactice se realizează frecvent în școlile din Bistrița-Năsăud, elevii fiind pregătiți pentru diverse situații critice, cum ar fi incendiile.

Gândul la cutremure i-a speriat pe oameni în ultima vreme, după ce un cutremur devastator a făcut prăpăd în Turcia și Siria, unde bilanțul morților a depășit cifra de 50 000 de oameni.

La scurt timp, două cutremure au avut loc și în România, iar unul dintre ele i-a „scuturat“ bine pe oamenii din Târgu Jiu, unde mai multe clădiri au fost afectate. După cutremurele din România care s-au resimțit și la Bistrița, oamenii au devenit îngrijorați cu privire la o astfel de situație.

Citește și:

Nou cutremur în România, resimțit și la Bistrița

 

Cutremur cu magnitudinea de 5,2 în România, luni după-amiază. Cum au reacționat oamenii (VIDEO)

Cutremur devastator în Turcia și Siria, cu sute de morți și mii de oameni răniți. Cinci cutremure înregistrate, la scurt timp, și în România

 

SPUNE-TI PAREREA