Pompierii bistrițeni au simulat azi intervenția în cazul unui cutremur la Școala Generală „Ștefan cel Mare” din Bistrița. Elevii au fost instruiți cum să se comporte într-o asemenea situație, unde să se adăpostească și cum să părăsească imobilul.

Un exercițiu de alarmare și evacuare în caz de cutremur va avea loc și vineri, la o altă școală din municipiu. Pe parcursul exercițiului, va suna alarma, la auzul căreia elevii se vor adăposti sub bănci, iar cadrele didactice sub tocul ușii. Când alarma se oprește, toată lumea iese organizat în curtea interioară, pe traseele obișnuite, cât mai departe de clădirea scolii, protejându-și capul cu o carte.

Siguranța copiilor noștri rămâne una din prioritățile noastre.
Seria activităților din „Săptămâna Protecției Civile” a continuat astăzi cu un #exercițiu de evacuare în cazul producerii unui cutremur la Școala Generală ”Ștefan cel Mare” din municipiul Bistrița. Apreciem implicarea conducerii școlii și cadrelor didactice pentru instruirea copiilor despre modul cum trebuie să se comporte pe timpul și după producerea unei situații de urgență.
Detașamentul de Pompieri Bistrița a acționat pentru gestionarea situației tactice date, prin realizarea de echipe de căutare-salvare, dispozitive de intervenție (inclusiv la înălțime), precum și unui punct medical avansat pentru acordarea primului ajutor“, a transmis ISU BN.

SPUNE-TI PAREREA