Un fenomen neobișnuit a fost vizibil pe cerul nopții în mai multe ţări din nordul şi centrul Europei. Aurora boreală a putut fi observată în Marea Britanie în Polonia. De asemenea, a fost vizibilă în Noua Zeelandă. În aceste zone în fenomenul nu este vizibil în mod normal. O furtună solară puternică care a avut loc în ultimele două zile a favorizat apariţia aurorelor în ambele emisfere ale Pământului în acelaşi timp.

În sudul Regatului Unit, cerul nopţii s-a transformat într-un spectacol de lumini şi culoare. Nunaţele de verde, mov, galben şi roşu i-au delectat pe privitori.

Pilotul unui avion care zbura între Islanda și Anglia a întors aparatul de zbor astfel încât pasagerii să vadă minunata aurora boreală. Unul dintre pasageri i-a mulţumit pentru momentul magic şi pagina de twitter.

Văzduhul a prins culori vibrante şi în Noua Zeelandă. O explozie solară a provocat spectacolul inedit. În mod obişnuit, aurora boreală apare în regiunile aflate dincolo de Cercul Polar, în special în lunile de iarnă. Dar apariția acestui fenomen în zone în care nu este vizibil de obicei este pusă pe seama faptului că soarele a deveni foarte activ în ultimul an. Așa au fost posibile aurorele boreale şi australe apar chiar şi mai jos de Cercurile celor doi Poli.

SPUNE-TI PAREREA