Un episod de iarnă s-a manifestat în Bistrița-Năsăud, în aceste zile. Vremea va căpăta un aspect mai plăcut în zilele ce urmează, dar asta nu înseamnă că vine primăvara. Iată prognoza detaliată prezentată de Meteo.BN:

„Am depăşit episodul hibernal accentuat în bună parte din județ. Am asistat, astfel, la o trecere bruscă de la condiții primăvăratice cu maxime si de peste 10/12°C, la ninsori insemnate cantitativ, viscol şi temperaturi scăzute.

Este un episod care a transformat, practic, peisajul, de la uscat la strat de zăpadă chiar şi în zonele submontane, de 600-700 m. alt, unde acesta depăşeşte 25/30 cm.

Explicam chiar şi cu o săptămână înainte cā vremea va căpăta aspect alternant, chiar dacă în față aveam temperaturi de primăvară. Ori, primăvara, încă, este departe. Invaziile reci vor continua, în condițiile în care, din datele de acum, până cel puțin în data de 20 martie, evoluția condițiile sinoptice la nivel continental susține această afirmație.

Ce urmează?

Următoarele zile, până vineri, vremea se linişteşte, intrăm sub incidența unui areal de presiune mai ridicată, care va favoriza stabilizarea condițiilor atmosferice. Mizăm, astfel, pe un cer variabil, cu o nebulozitate scăzută şi trecătoare dar cu o posibilitate ridicată de apariție a ceții in primele ore ale zilei. Peste zi, însă, soare, aspect care va ridica maximele zilnice spre 7/8°C, in zonele cele mai joase de relief şi cam 4/5 pe lângă munți. Minimele, însă, plonjează in fiecare zi sub 0°C, cu valori de -8°C în depresiuni şi -3/-2°C la podiş.

De sâmbătă, însă, retragerea arealului de presiune ridicată spre NV-ul continentului, va deschide „uşa” unei noi invazii de aer rece, pe cuplajul cu depresiuni plecate din zona scandinavică pe direcție NV-SE..
In aceste condiții, vremea se va răci, aşteptăm din nou precipitații predominant sub formă de ninsoare, de data aceasta, însă, nu atât de însemnate.
Astfel, week-end-ul, din datele de acum, ne găseşte în condiții hibernale din nou..

Vedem in fiecare zi cum se mai aşează ( sau se tulbură ) treburile.

P.S : nu uitați, puteți susține financiar ONG „Meteo.BN” prin redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit ( sau până la 20% din impozitul pe profit, in cazul companiilor ) ! Pentru detalii, vă stau la dispoziție. 🤝

In acelaşi timp, ne puteți susține activitatea prin donații / sponsorizări în conturile :

RON : RO70 BACX 0000 0024 2415 7000
EUR : RO43 BACX 0000 0024 2415 7001
REVOLUT : RO78 BREL 0005 5281 7785 0100

Mulțumesc !

Săptămână productivă, tuturor!“, a transmis Meteo.BN.

SPUNE-TI PAREREA