Un nou strat de zăpadă se va depune, în următoarele ore, în Bistrița-Năsăud. Conform prognozei MeteoBN, începând din noaptea de sâmbătā spre duminică aria de precipitații va fi în extindere şi se va intensifica.

În zonele joase de sub 500 m. alt, va ploua, la început, însemnat cantitativ iar spre dimineață ploile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare. Pe parcursul zilei de duminică se vor semnala precipitații mixte, ploaie / lapoviță / trecător ninsoare în cantități moderate iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni şi până în jurul amiezei de luni, va ninge, temporar abundent, astfel, este posibilă depunerea unui strat de zăpadă de aproximativ 10 cm.
Cantitățile de apă vor depăşi pe arii extinse 35-40 l/mp.
2. In zonele în general de peste 600 m. alt, incepând cu noaptea de sambătă spre duminică si până luni după-amiază va ninge temporar abundent iar la peste 1500 m. va fi viscol intens. Se va depune strat de zăpadă consistent inclusiv în văile superioare, de până la 35/40 cm în zonele mai inalte ale acestora.
La munte, la peste 1400 m. alt, stratul nou depus poate depăşi 60-70 cm, va fi viscol iar vizibilitatea redusă spre 0.
Se impune atenție deosebită pe şosele, mai ales cele de altitudine dar si in zonele joase unde se poate forma ghețuş! Nu plecați la drum fără a fi echipați corespunzător!
O grijă deosebită se impune Pasului Tihuța, unde va ninge abundent iar începând de mâine seară şi până luni dupa-masă, ninsoarea abundentă va fi viscolită, cu rafale de 60-70 km/h“, transmis MeteoBN.

Citește și:

Cine este bistrițeanul care vă spune zilnic cum va fi vremea în Bistrița-Năsăud. Puteți sprijini proiectul MeteoBN prin donații și sponsorizări

SPUNE-TI PAREREA