O alertă meteo care vizează tot județul Bistrița-Năsăud este în vigoare în intervalul 25.02 / 05:00 – 27.02 / 08:00.

Iată prognoza detaliată transmisă de Meteo.BN:

Condițiile meteorologice se schimbă în week-end, după o saptămână stabilă cu temperaturi primăvăratice, în care temperaturile maxime au depăşit local, 10°C. Răspunzătoare, o masă de aer rece care va aborda teritoriul județului nostru, alături de arii de presiune joasă care vor determina apariția precipitațiilor însemnate cantitativ.

Începând cu noaptea de vineri spre sâmbătă, cu o mică pauză pe parcursul serii de sâmbătă, va ploua pe arii extinse, temporar însemnat cantitativ iar cantitățile de apă acumulate până luni dimineața vor depăşi, în general, 25-30 l/mp.
Incepând cu ziua de duminică şi mai ales în noaptea de duminică spre luni, pe fondul avansului masei de aer rece amintită, ploile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare. Este posibilă, astfel, o depunere firavă de strat de zăpadă, efemeră însă, în condițiile unor temperaturi maxime pozitive.

ZONELE DE DEAL ŞI SUBMONTANE
600 – 1350 M. ALT.

Începând cu seara zilei de vineri, 24.02, aria precipitațiilor va fi în extindere şi în intensificare. Va ploua în noaptea de vineri spre sâmbătă, si pe parcursul zilei de sâmbătă, temporar abundent iar cantitățile de precipitații vor fi însemnate, până luni dimineață acestea depăşind, în general 40 l/mp. Din seara zilei de sâmbătă, masa de aer rece sosită din nord-vestul continentului va determina transformarea ploilor în ninsori, astfel, duminică si in noaptea de duminică spre luni va ninge, se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele mai înalte. Temperaturile vor scădea, astfel, sub pragul de îngheț.

3. ZONELE MONTANE DE PESTE 1400 M. ALT.

Incepând din seara zilei de vineri, progresiv, condițiile din zonele montane ale județului se vor degrada. Va ninge, temporar abundent, cantitățile de apă acumulate, pânā luni dimineață, din zăpadă, depăşind, în general, 50 l/mp. Se va depune strat de zăpadă consistent, în general de peste 40 cm, acumulările putând depăşi, local 50/60 cm. Vântul va sufla moderat în zonele de creastă, de peste 1800 m. , viscolind şi spulberând zăpada. In tot intervalul de prognoză, temperaturile se vor menține negative.

 

SPUNE-TI PAREREA