O mașină multifuncțională cumpărată în toamna anului 2022 de către Primăria Bistrița a devenit un subiect de controversă, primarul Ioan Turc fiind criticat de către organizația municipală PSD că a irosit banii pe un autovehicul second hand. Social-democrații spun că primarul a cumpărat mașina veche din 2007, de la o persoană privată, cu aproxmativ 80 000 de euro. De asemenea, au precizat că Becleanul a cumpărat o mașină nouă cu 900 000 de lei, adică o sumă de două ori mai mare. Totodată, ei au postat pe facebook mașini similare de pe piața liberă, pentru comparație. De aici reiese că o mașină similară din 2007 ar trebui să coste în jur de 18 000 de euro.

Prea săracă este Primăria Bistrița de cumpără o mașină second-hand de 428.000 lei? (adică 4,2 miliarde sau 80.000 euro).
Anul trecut în octombrie domnul primar ne anunța bucuros că a cumpărat o mașină multifuncțională, au curs felicitările de rigoare dar…de ce nu ne-a spus că mașina este din 2007 ?! Felicitări vânzătorului (persoană fizică) pentru afacere și suntem curioși cât a avut de lucru această mașină de 16 ani în slujba orașului până acum. Poate ne spune Direcția de Servicii Publice cum de a cumpărat fix această mașină pentru că a fost un pont bun!
PS-cu 900.000 de lei Becleanul a cumpărat o mașină nouă-nouță, cu toate dotările. Dar, punem spre comparație și mașini din aceeași epocă, aceeași marcă și prețurile de rigoare, găsite pe piața liberă“, a transmis organizația PSD.

Reamintim că primarul Ioan Turc a dat detalii despre achiziția mașinii în data de 31 octombrie.

O mașină multifuncțională, achiziționată pentru micile lucrări de reparații și întreținere.
Utilajul care a ajuns la Direcția de Servicii Publice dispune de mai multe accesorii: pompă de spălat cu presiune, lamă pentru deszăpezire și sărăriță, vidanjă, 10 containere cu o capacitate de 5000 de litri fiecare pentru transportul deșeurilor, termo-container pentru transportul de mixtură asfaltică și perie pentru îndepărtarea reziduurilor de pe suprafețele pe care urmează să se asfalteze.
În valoare de 428.809 lei, această achiziție vine să completeze garnitura de utilaje necesare pentru a avea un oraș îngrijit“, a spus Ioan Turc.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA