Iarna încă nu s-a terminat și precipitațiile pot crea în continuare probleme în zona de munte. O avertizare meteo COD PORTOCALIU este în vigoare în Bistrița-Năsăud în intervalul 21 februarie, ora 10.00 – 21 februarie, ora 22.00.
Fenomenele vizate sunt intensificări puternice ale vântului și viscol, iar zonele afectate sunt cele montane, la altitudini mai mari de 1700 m.
La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

  • RECOMANDĂRI:
    Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

SPUNE-TI PAREREA