Vremea din ultimele ore a creat serioase probleme în mai multe localități din Bistrița-Năsăud, unde a fost în vigoare o avertizare cod portocaliu de precipitații.
Un drum comunal care făcea legătura între Măgura Ilvei și Rodna a fost grav afectat de o alunecare de teren, în această dimineață.

Problemele au continuat să apară și pe parcursul acestei seri. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ilva Mică a fost nevoit să intervină între localitățile Ilva Mică și Poiana Ilvei pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabila.
Două podețe au fost colmatate în localitatea Parva, unde a intervenit SVSU. În aceeași localitate a avut loc și o alunecare de teren, în apropiere de zona centrală, unde a intervenit SVSU cu un buldoexcavator.

De asemenea, pompierii voluntari din cadrul SVSU Sangeorz Bai ai intervenit în localitatea Cormaia pentru degajarea unui drum comunal blocat de aluviuni.

Conform Meteo.BN, vremea prezintă, în această perioadă, fenomene specifice sezonului cald.

Se semnalează averse, local însoțite de descărcări electrice în vestul si centrul județului, cu deplasare spre est, generate de un front rece, front care va aduce, în spatele său, o ponderare în regimul termic, mâine dimineață aşteptând minime chiar sub pragul de îngheț…“, a transmis Meteo.BN.

SPUNE-TI PAREREA