Ziua Veteranului de Razboi

Un veteran de război din comuna Uriu, Bistrița-Năsăud, a fost celebrat la împlinirea impresionantei vârste de 103 ani. Născut în 1920, Alexandru Găncean a prins numeroase schimbări de-a lungul anilor, dar și ororile războiului.

Ziua Veteranului de Razboi
Ziua Veteranului de Razboi

„M-au trimis în țară, m-au trimis la refacere. Am stat cât am stat și în 44’ m-am însurat, dar nu am stat cu femeia, o lună-două poate și mi-a venit alt ordin pentru a pleca la oștire. Am picat prinși atunci când ne-am dat jos din tren…’’, sunt doar câteva dintre amintirile rămase vii ale veteranului din timpul războiului pe care ni le relatează reprezentanții Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan din Bistrița.

,,Cu o modestie aparte și o emoție simțitoare, la împlinirea celor 103 ani, veteranul de război Alexandru Găncean, ne-a primit, astăzi 17 februarie, pentru a-l sărbători împreună în casa sa din comuna Uriu, județul Bistrița-Năsăud. În această zi deosebită a fost sărbătorit de către familie și prieteni, reprezentanții autorităților publice locale și județene, Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan precum și ai asociaților de veterani“, au mai transmis reprezentanții Brigăzii.

Credit foto: Raluca Mureșan

SPUNE-TI PAREREA