Nu sunteți sigur ce să faceți mai întâi cu dispozitivul dvs. nou-nouț? Iată câteva sfaturi și trucuri pentru Samsung S22 Ultra pentru a vă ajuta să începeți.

La suprafață, seria Galaxy S22 s-ar putea să nu arate prea diferit față de predecesorul său, dar există o mulțime de schimbări. De la software-ul actualizat la o cameră îmbunătățită, există multe lucruri în care să vă înfigeți dinții. Singura întrebare este de unde să începeți.

Iată câteva sfaturi și trucuri pentru Samsung S22 Ultra, pentru a vă îmbunătăți experiența cu acest smartphone.

Înainte de a intra în sfaturile propriu-zise, asigurați-vă că verificați dacă există actualizări de software. Galaxy S22 se află pe piață de ceva vreme și a primit destul de multe actualizări. Asigurați-vă că sunteți pe cea mai recentă versiune înainte de a vă arunca cu capul înainte.

Cumpărați o husă

Înainte de a vă apuca să vă personalizați software-ul, ar fi o idee bună să investiți într-o mică protecție. Samsung a revenit la panouri spate din sticlă pentru dispozitivele sale Galaxy S22, punând capăt scurtului experiment cu sticla. Desigur, sticla Gorilla Glass Victus Plus pe care Samsung a folosit-o pe Samsung S22 Ultra ar trebui să fie destul de rezistentă, dar știm cu toții că se mai întâmplă și accidente.

Din fericire pentru dvs., există deja o mulțime de huse pentru Galaxy S22 pe piață.  Dacă nu sunteți interesat de una dintre carcasele scumpe ale Samsung, nu vă faceți griji. Există și mai multe opțiuni de la terți, de la giganți ai carcaselor precum Spigen, Otterbox și mulți alții.

Personalizați-vă tema de culoare

Primul nostru sfat bazat pe software pentru Samsung S22 Ultra este o modalitate ușoară de a face ca telefonul dvs. să se simtă un pic mai unic. Am văzut deja cum Google a implementat tone de opțiuni de personalizare ca parte a Material You, iar acum este rândul Samsung. Întotdeauna ați putut să vă personalizați fundalul și anumite funcții, cum ar fi ceasul, dar acum puteți să aduceți multe dintre aplicațiile implicite în schema dvs. de culori personalizată.

Primul lucru pe care va trebui să îl faceți este să vă alegeți fundalul – fie din propriile imagini, fie din galeria Samsung. După ce sunteți mulțumit de imaginea dvs. de fundal, selectați opțiunea Paleta de culori.

Din meniul Paleta de culori, puteți alege opțiunea implicită, care se prezintă sub forma unei bare albastre, albe și negre, sau puteți selecta unul dintre profilurile curatoriate de Samsung. Acestea se vor schimba odată cu imaginea de fundal, așa că nu vă fie teamă să încercați câteva modele diferite înainte de a vă decide.

Adăugați câteva widgeturi (și pe ecranul de blocare)

Poate că widgeturile nu sunt o nouă caracteristică Android, dar sunt mai bune ca niciodată. Puteți personaliza anumite forme și culori de fundal după bunul plac, în special în widgetul Google Photos. Cu toate acestea, Samsung a depășit setul de standarde stabilit de Google și a adăugat un nou tip de widget – Smart Widget.

În esență, Smart Widget-ul este un widget stivuibil care oferă acces rapid la tot ceea ce aveți nevoie de la un telefon Samsung. S-ar putea să fie ușor inspirat de Apple, dar nu ne plângem. Puteți adăuga și sustrage unele dintre cele mai utilizate widgeturi (cele lungi și subțiri) și puteți glisa înainte și înapoi între ele.

Dincolo de widgeturile de pe ecranul de pornire, puteți verifica câteva widgeturi utile din ecranul de blocare al Samsung S22 Ultra. Pur și simplu atingeți ceasul pentru a deschide widgeturile, pe care le puteți personaliza din meniul Setări. Widgeturile din ecranul de blocare includ controale muzicale, vremea, programul zilnic și rutinele Bixby.

Reglați-vă cu precizie tastatura

Poate că nu vă gândiți prea des la tastatura telefonului dvs., dar Samsung are câteva modalități de a schimba acest lucru. Acestea se bazează pe personalizare, iar următorul nostru sfat pentru Samsung S22 Ultra dar si Samsung S23 este de a da un impuls tastaturii dvs.

Poate că ați observat micul set de instrumente așezate deasupra tastaturii, dar știați că le puteți schimba? Dacă nu vă plac emoticoanele, puteți schimba tastatura cu o funcție de traducere rapidă. Nu pare să existe o limită a numărului de caracteristici de tastatură pe care le puteți adăuga, deși devine aglomerat după cinci sau șase.

Grammarly alimentează acum funcția de asistent de scriere de la Samsung, dacă doriți și mai mult ajutor pentru compoziția dvs. Puteți să o activați sau să o dezactivați în secțiunea Samsung Keyboard din meniul Settings (Setări), la rubrica Suggest text corrections (Sugerați corecturi de text).

 

SPUNE-TI PAREREA