Deputatul PSD, Daniel Suciu, l-a criticat pe primarul Ioan Turc care este nevoit să își asume responsabilitatea unor șantiere ce pun numeroase probleme, în municipiul Bistrița. Este vorba despre Axa de Transport, respectiv Linia Verde. Pe lângă faptul că șantierele provoacă un mare disconfort bistrițenilor, acesea par să nu se mai termine și ridică mari probleme privind termenele de execuție.

Daniel Suciu a subliniat faptul că primarul Ioan Turc se pregătește de eșecul celor două mari proiecte care blochează acum Bistrița- Axa de Transport și Linia Verde. El a mai spuus că Ioan Turc a identificat vinovații: MIS Grup și Aquabis.

Observăm că domnul primar nu vrea și nu poate să își asume responsabilitatea acestor șantiere care par să nu se mai termine niciodată. A căutat vinovați pentru situația creată și i-a găsit foarte repede. E vorba de SC Aquabis SA și de firma constructoare, MIS Grup. El, ei, nu au nicio vină pentru cum se împiedică unii de alții”, a spus Daniel Suciu.

Bistriţa este într-un haos de nedescris, riscă să se blocheze începând cu 31 decembrie 2023. Am observat că de o lună de zile domnul primar pregăteşte eşecul şi pregăteşte vinovaţii, indicând Aquabis şi constructorul”, a mai precizat deputatul.

De asemenea, Daniel Suciu a mai arătat că lista cu nerealizări ale administrației Turc este una destul de lungă.

Ce mai avem la această oră: cel mai mare patinoar din țară care stă nefolosit, stația de mixturi asfaltice care e nefuncțională în timp ce proiectul cu gazonul de pe scuarul Bulevardului Republicii a înghețat la propriu și la figurat. Nici acolo nu se mai face nimic. Ce e groaznic e faptul că, bistrițenii trebuie să afle din presă ce replici își dau primarul cu Aquabis, cu cei de la MIS Grup, de parcă Turc, primarul Ioan Turc nu știe ce contracte a semnat și când sunt ele datate? Nu cred așa ceva, el știe foarte bine ce și cum, dar caută vinovați și caută soluții pentru a mai îndulci amarul bistrițenilor sau poate așa speră, doar că oamenii nu sunt proști, fiind sătui de incompetență și bâlbe. Din nefericire pentru noi toți, eșecul primarului Ioan Turc este eșecul nostru, al tuturor”, a explicat deputatul Daniel Suciu.

SPUNE-TI PAREREA