Foto cu caracter ilustrativ

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului, dar și administratorul unei firme de prelucrare a lemnului din aceeași localitate sunt cercetați pentru fals informatic, fiind reținuți de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Fondului Forestier

Conform unui comunicat de presă al IPJ BN, dosarul se aflăîn instrumentarea polițiștilor Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, fiind dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a celor doi bărbați din Bistrița Bârgăului, cercetați pentru fals informatic.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în luna octombrie 2022, un bărbat, de 41 de ani, din Bistrița Bârgăului, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului, ar fi emis 2 avize electronice de însoțire a materialului lemnos. În documentele emise ar fi fost menționat ca destinatar o persoană care, în anul 2019, ar fi solicitat 50 de metri cubi de material lemnos subvenționat, pentru nevoi proprii, însă nu mai ar fi primit niciun răspuns.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că materialul lemnos solicitat ar fi fost preluat, transportat, prelucrat și comercializat de către o societate comercială de profil, administrată de un bărbat, de 47 de ani, din Bistrița Bârgăului.

Ieri, 9 februarie, față de cei doi bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunii de fals informatic, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. În cursul zilei de astăzi, 10 februarie, cei doi vor fi prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.
Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic“, se arată în comunicatul transmis presei.

UPDATE: Cei doi bărbați rau fost prezenți Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus plasarea sub control judiciar a acestora pentru următoarele 60 de zile. Printre măsurile stabilite, procurorul de caz a dispus și interdicția celor doi de a utiliza programul informatic SUMAL 2.0.

SPUNE-TI PAREREA