Primăria municipiului Bistrița a anunțat că va demara o acțiune prin care să fie redus numărul câinilor fără stăpân din oraș și din localitățile componente. Astfel, proprietarii de câini vor fi verificați, iar patrupedele trebuie microcipate și sterilizate. De asemenea, vor fi inventariați câinii fără stăpân, dar încă nu se precizează ce măsuri vor fi luate în privința acestora.

În cursul anului 2023 Primăria municipiului Bistrița va proceda la verificarea respectării prevederilor legale cu privire la microciparea și, după caz, sterilizarea câinilor deținuți în gospodării, pe raza municipiului Bistrița și localităților componente. De asemenea, se vor inventaria și câinii fără stăpân, aflați pe domeniul public sau privat, urmând a se stabili responsabilitățile ce revin. Aceste activități se vor materializa inclusiv prin verificări la fața locului și se vor derula, în cooperare, prin intermediul Poliției Locale a municipiului Bistrița și Direcției Servicii Publice Bistrița. Scopul acestei acțiuni este de reduce numărul cânilor fără stăpân, prin ridicarea acestora de pe domeniul public, cât și prin responsabilizarea proprietarilor de câini“, se arată într-un anunț al primăriei.

Citește și:

Miei sfâșiați de câini fără stăpân, în apropierea Bistriței. „Deja este prea mult!“ (FOTO)

1 COMENTARIU

  1. Ok, dar nu castrandu-i si dandu-le iara drumul inapoi … ci adunandu-i, microcipandu-i si „intabulandu-i ” fortzat pe toate aceste ONG-uri , care au primit bani publici moca , fara sa faca nimic si fara nici un rezultat pozitiv . Sa fie fortzatzti prin lege, sa faca pe banii lor padocuri si adaposturi de caini telelei, sa-i tina , sa-i hraneasca si sa-i vaccineze la zi… din banii si fodurile lor . Totodata, cand un caine comunitar ataca pe cineva, sa fie atrase aceste ONG-uri in raspundere penala si materiala , altfel, degeaba ” statul ” tot aduna cainii , ii sterilizeaza si le dau druml inapoi , fara sa le asigure nimeni hrana si adaposturi si ne mai miram de ce ataca oameni si animale …

SPUNE-TI PAREREA