O noapte și mai geroasă decât precedenta s-a consemnat în Bistrița-Năsăud, conform valorilor înregistrate la stațiile meteo din județ. Temperaturile vor coborî, însă, și mai mult, în zilele ce urmează.

Am bifat cea mai rece noapte a sezonului hibernal 2022/2023, cu valori minime foarte scăzute pe întreg teritoriul județului. De menționat, aici, este că, în marea lor majoritate, minimele nocturne au fost atinse către miezul nopții sau imediat după, pentru că apoi nebulozitatea s-a accentuat, temperaturile au încetat să mai scadă iar în multe cazuri chiar au crescut, până la răsărit.
Cea mai scăzută valoare s-a înregistrat, din nou, la Rodna, cu -16.8°C, valoare atinsă după cum spuneam, la miezul nopții. O urmează îndeaproape Monorul, cu -16.6°C şi Lunca Ilvei, care, încet îşi revine, după ce câteva zile a stat în nebulozitate, câteva ore de cer senin fiind destule ca valoarea să scadă şi aici, azi-noapte, sub -16°C.
BISTRIȚA a avut -9.8°C, valoare destul de ridicată în contextul actual, aici un cuvânt hotărâtor în ponderarea scăderii termice avându-l vântul, care a suflat, până spre ora 1 constant, din sector nord-estic. S-a oprit la un moment dat dar s-a înnorat apoi, astfel temperatura s-a oprit din scādere până în pragul de ger.
Astăzi, nebulozitate persistentă, trecător nu sunt excluse nici fulguieli locale iar maximele vor rămâne negative. La noapte se înseninează, din nou dar mâine dimineață mizăm, totuşi pe minime mai ridicate față de cele de astăzi. Apoi, joi şi vineri vine apogeul valului de frig, cerul va fi senin-lacrimă iar minimele vor coborî, din nou, spre valori foarte scăzute. Rămâne probabilitate mare ca zonele cele mai reci să scadă spre sau chiar sub -20°C“, a transmis MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA