Industria organizărilor de nunți s-a relansat, în 2023, cu și mai multă opulență și o ofertă bogată de servicii în domeniu. Nunta nu mai este de mult doar despre jurăminte și unirea destinelor, ci un adevărat „festival“ în care sunt importante ținutele, decorul, băuturile, micile suveniruri pentru invitați și ofertele de divertisment pentru oaspeți.

Rochiile de mirese, torurile, aranjamentele floare și cady bar-urile sunt tot mai sofisticate, iar majoritatea perechilor optează pentru opulență, strălucire și personalizare. De asemenea, mirii vor să își distreze invitații în diverse moduri: staroste, hostese, oglinda magică, cabină photo/video boot 360º, cocktail bar etc.

Timp de trei zile, începând de vineri, 3 februarie, viitori miri au ocazia să descopere toate tendințele noului sezon de nunși la un eveniment dedicat acestui domeniu: Bistrița Mariagge Fest, organizat la Hotel Metropolis din Bistrița.

Aici găsesc oferte de rochii de mireasă, costume de mire, ținute de gală, verighete și bijuterii, torturi și prăjituri, decoraţiuni, aranjamente florale, buchete de mireasă, lumânări, sfeşnice, accesorii pentru evenimente, invitaţii de nuntă, carduri de masă, mărturii, servicii foto-video, cocktail- bar, servicii cosmetice, programe muzicale și  lecții de dans, pachete de călătorie pentru luna de miere și multe alte surprize.

Miresele preferă strălucirea, dar unele optează pentru simplitate

Miresele se decid mai greu în ceea ce privește rochia de mireasă și preferă o variantă cât mai personalizată. Rochiile de serie nu mai sunt de actualitate. Tinerele preferă, pentru cea mai importantă zi din viața lor, rochiile accesorizate și cusute manual, detaliile care dau personalitate și unicitate.

Anul acesta se poarte rochiile accesorizate manual, cu mărgeluțe, cu cristale, cusute manual, îndeosebi rochiile intens accesorizate, strălucitoare… Dar, la polul opus se află și rochiile foarte, foarte simple.
Sunt o categorie de mirese care preferă rochiile foarte simple, fără absolut niciun accesoriu strălucitor, și sunt mirese care cer rochii foarte extravagante. Miresele se hotărăsc puțin mai greu față de anii dinaintea pandemiei. Încearcă să meargă la mai multe saloane, să probeze mai mult, sunt puțin mai atente la detalii. Le plac rochiil accesorizate, cusute manual. Dacă înainte mergeau rochiile de serie, acum fiecare vrea o rochie unică. Dacă o cumpără, spre deosbire de rochiile închiriate, la noi își aleg materialele, își aleg broderia, pot să facă combinații. E cât mai personalizată. E rochia visată“, spune Beatrice Vârtic, reprezentanta unui salon de rochii de mirese.

Torturi sofisticate, dar cu ingrediente naturale

Alegerea tortului și a prăjiturilor pentru candy bar este la fel de importantă pentru viitoarele mirese. Uneori, mirii au câte două-trei întâlniri cu cofetarii pentru a pune la punct toate detaliile. Se interesează de gust, de aspect, de ingredientele puse în torturi și prăjituri. Ciocolata, foița de orez, foița de aur comestibile, sunt vedete acestui sezon de nunți, unde gustul și prezentarea sunt esențiale pentru ce care vor o nuntă savuroasă.

„Nouă ne place să decorăm și să avem torurile minuțios lucrate, pentru că, la urma urmei, este vorba de măiestria cofetarului. Avem mirese care își doresc torturi foarte simple și nimic elaborat, avem mirese care își doresc un tort mai complex, avem mirese care își doresc minitortulețe și nu vor tort de prezentare. Pentru prima dată, am făcut două torturi de prezentare decorate în ciocolată, unul cu foiță de aur. Toate decorurile sunt făcute din ciocolată. Cel mai important lucru e să folosești ingrediente naturale, asta e la modă. Să folosești frișcă naturală , fructe, să faci tu biscuiții, să faci tu blaturile, să folosești ouă, să folosești fructe, să faci singur rețeta cap-coadă, să nu folosești clasicele rețete ale cofetăriei, frișcă și un pic de praf. O mireasă întreabă de ingrendiente. Noi punem la dispoziție întâlniri cu mirii, facem degustări ca să se asigure că tot ce mănâncă e pe gustul lor“, spune Cristian Istrate care are o experiență îndelungată în domeniul cofetăriei.

 

 

SPUNE-TI PAREREA