Noul prefect a județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a depus astăzi jurământul de învestire. Acesta va conduce Instituția Prefectului după o demisie așteptată de mai mulți angajați, cea a fosutlui prefect Mica Oprea.

Teofil Cioarbă este economist și are 43 de ani. De nouă ani, el este directorul economic al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

„Mă bazez în continuare pe sprijinul noilor colegi din cadrul Instituției Prefectului pentru a ne îndeplini cu succes îndatoririle față de cetățenii acestui județ. Mulțumesc tuturor și vă aștept ca, începând de azi, să construim un parteneriat al colaborării, soluțiilor și bunei înțelegeri”, a spus noul prefect.

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, s-a declarat încântat de noua numire, dar și trist, pentru că a pierdut un om din instituția pe care o conduce.

„Eu am un sentiment extrem de complicat astăzi pentru că un ochi îmi râde și altul îmi plânge. Sunt 9 ani de viață pe care i-am petrecut într-o foarte mare parte alături de Teo. (…) Atât alături de el, cât și alături de domnișoara prefect Mica Oprea, căreia și eu îi mulțumesc în mod special pentru ceea ce a făcut de-a lungul vieții pentru acest județ, am reușit să facem lucruri frumoase pentru județul nostru și pentru cetățenii județului. Am spus că un ochi îmi plânge pentru că pierd un om foarte important și lucrurile se vor complica pentru mine. Până când altcineva se va forma în locul domnului prefect, eu va trebuie să dedic mult mai mult timp acestei zone. (…) Alt ochi îmi râde pentru că județul Bistrița-Năsăud și Instituția Prefectului a câștigat un om foarte valoros, un om care are foarte multă experiență. Chiar dacă este un om tânăr, el are deja experiența necesară pentru a putea gestiona problemele județului, care nu sunt puține și sunt destul de complicate. Atât eu, cât și colegii noștri primari, indiferent de culori sau simpatii politice, avem o singură variantă: să punem toți umărul și să încercăm să ducem mai departe proiectele de dezvoltare ale județului nostru. (…) O să îmi fie dor de Teo, îmi pare rău că am rămas noi la Consiliul Județean fără el, dar sper că experiența pe care a dobândit-o în cei nouă ani să o pună în slujba cetățenilor județului Bistrița-Năsăud” , a spus Radu Moldovan, citat de bistritaexpress.ro.

Un mesaj a transmis și Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița.

Dumneavoastră veniți din administrație, sunteți obișnuit cu rigorile administrației, vă cunosc nu de azi sau de ieri, știu că sunteți un om cât se poate de onest și îmi exprim încrederea că Instituția Prefectului va da tot ce are ea mai bun. În ceea ce privește conlucrarea dintre Primăria Bistrița și Instituția Prefectului, așa cum și până acum s-a întâmplat și țin să îi mulțumesc fostului prefect, Mica Oprea, pentru acest lucru, sunt convins că vom lucra și în continuare. Nu avem niciun fel de motive pentru care să ne poticnim. Sunt aspecte de legalitate, sunt aspecte legate de proceduri, buna credință există. Așa că vă doresc spor la treabă” a spus primarul.

SPUNE-TI PAREREA