Oricine dorește să cumpere online ceasuri de damă elegante se va regăsi rapid în amalgamul de nenumărate tendințe: Aur roz sau aur galben? Mecanic sau cuarț? Cu diamante sau sport casual? Nu există un singur ceas pentru femei adevărat, motiv pentru care merită să se alcătuiască o mică colecție de două-trei modele de ceasuri de damă elegante. Cu toate acestea, pot fi recunoscute unele tendințe în materie de ceasuri de damă.

Funcția mai presus de formă: Complicațiile sunt din nou la modă

„Când vorbesc cu femeile, prioritatea este întotdeauna designul ceasului”, declară Sandrine Stern, designerul șef al Patek Philippe, pentru revista Fortune. „Ele preferă complicațiile care sunt utile, cum ar fi datele.” Cu toate acestea, în ultimii ani a avut loc o revoluție tăcută în domeniul modelelor de ceasuri de damă elegante, deoarece tot mai mulți furnizori au început să răspundă la cererea tot mai mare de complicații de înaltă calitate în ceasurile pentru femei.

Ceas de lux vs. ceas de modă

Deoarece ceasurile de damă se reduc în cea mai mare parte doar la aspectul lor, există unele mărci de modă și îmbrăcăminte care își vând ceasurile în principal prin design. Trebuie să recunoaștem că granițele dintre ceasurile de lux și ceasurile de modă nu mai sunt la fel de clare ca altădată. Multe etichete de modă și-au lansat, de asemenea, propriile colecții de ceasuri de dama elegante.

Cel mai important lucru aici sunt calitățile interioare: multe mărci de modă au început să treacă de la mișcările cu cuarț la cele mecanice, în timp ce unele mărci de lux își oferă ceasurile de damă exclusiv cu mișcări cu cuarț. Cu toate acestea, întreținerea, service-ul și garanția unui ceas reprezintă, de asemenea, costuri, astfel încât mărcile de lux pot depăși în continuare mărcile de modă.

Ce este important atunci când cumpărați un ceas de damă?

Fie că este vorba de ceasuri de modă, de bijuterii de vis sau de ceasuri casual – dacă doriți să cumpărați un ceas de lux pentru doamne, există câteva puncte generale de luat în considerare.

În primul rând, măsurați lățimea încheieturii mâinii pentru a vă face o idee despre ce diametru puteți purta. Dimensiunile clasice ale ceasurilor de damă variază, de obicei, între 28 mm și 33 mm, tendința se îndreaptă spre diametre mai mari, de până la 38 mm, și sunt adesea preferate cadranele pătrate.

Rețineți că nu doar lățimea carcasei, ci și intervalul dintre urechi este esențial. În plus, ar trebui să acordați atenție funcționalității brățării . Dacă doriți să purtați ceasul pe timp de vară, ar trebui să cumpărați (în plus) o brățară din oțel inoxidabil sau o curea Nato.

Adaptabilitate

Multe femei nu știu că multe ceasuri de epocă din anii ’50 și ’60, cum ar fi modelele Omega Vintage, pot fi purtate acum și ca ceasuri de damă elegante. La acea vreme, carcasa a fost aleasă pentru a fi cu o mărime mai mică, motiv pentru care acestea sunt foarte potrivite și pentru încheieturile mai mici.

Complicații

Conform tendințelor pentru femei, accentul pe complicații se îndreaptă spre funcționalitate, dar ceasurile cu faze lunare sunt încă deosebit de solicitate. Cele mai multe ceasuri de lux cu complicații se află în segmentul de preț mai ridicat, dar dacă vă uitați la ceasurile de ocazie, veți găsi și modele accesibile.

Combinabilități

Aflați ce materiale și, în special, ce tip de aur se potrivesc cel mai bine garderobei dvs. și luați în considerare ce ceas se potrivește cel mai bine în colecția dvs. de bijuterii.

Poate fi o luptă serioasă să asortați un ceas la tipul dvs. de piele, dar aurul roz oferă un bun compromis. Cu nuanța sa moale și caldă, aurul roz flatează practic orice ton de piele. Fie că este vorba de pistrui, piele deschisă sau măslinie nu mai trebuie să faceți compromisuri. Există, de asemenea, modele care îmbină aurul roz cu un alt material și care, prin urmare, pot fi combinate deosebit de bine și în multe feluri.

În timp ce multe mărci și-au dezvoltat doar recent profilurile pentru a se adresa clientelei feminine, Cartier a fost întotdeauna una dintre mărcile de casă pentru colecțiile de ceasuri de înaltă calitate pentru femei, furnizând chiar și regalitate. Fie în forma clasică, pătrată (Santos, Santos Demoiselle, Tank Américaine sau Tank Francaise) sau rotundă (Baignoire, Panthère sau Ballon Bleu) – gama de ceasuri de damă de la Cartier este largă.

Aproape nicio altă marcă nu a făcut mai mult pentru ceasurile de damă decât Patek Philippe. Nu numai că au furnizat casele regale, dar s-au concentrat și pe complicații de înaltă calitate și au introdus un ceas de damă cu repetiție de minute încă din 1916.

 

SPUNE-TI PAREREA