O tânără de 15 ani din Dumitra a suferit un traumatism cranian sever, după ce a rămas prinsă sub o căruță de lemne care s-a răsturnat. Fata a fost scoasă de sub atelaj de către aparținători, dar ea era inconștientă. La caz a fost alocat echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița. Pentru a ajunge la copilă, a fost nevoie de o autoșenilată pentru că accidentul a avut lco la aproximativ 1 km de DN17C, pe un drum secundar, într-o zonă greu accesibilă. În cele din urmă, fetița a fost stabilizată și transportată la spital.

Fetița a fost stabilizată de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, intubată și evacuată din zona greu accesibila cu ajutorul echipajului de pompieri care încadreaza șenilata. Din locul unde a avut acces ambulanța SMURD, fetița a fost evacuată asistată de către echipajul medical care încadrează terapia intensivă mobilă la UPU SMURD Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare. Prezinta un traumatism cranian sever și multiple traumatisme“, a transmis ISU BN.

Tânăra se afla pe o pășune, alături de un adult, pe un atelaj hipo, încărcat cu lemne. Polițiștii cercetează acum împrejurările în care a avut loc accidentul.

Astăzi, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au intervenit pentru efectuarea de verificări, în urma unei sesizări 112.Din primele date, pe o pășune situată pe raza comunei Dumitra, un atelaj hipo, încărcat cu material lemnos, în care se aflau un bărbat de 49 de ani și o minoră de 15 ani, s-a răsturnat, accidentând-o pe minoră. Tânăra a fost preluată și transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul“, informeză IPJ BN.

Conform unei informări din partea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, minora a ajuns la spital în stare gravă, intubată. Ea a suferit un politraumatism prin strivire, cu multiple fracturi, contuzii, echimoze, escoriații, este în comă indusă medicamentos și a fost transferată, cu ambulanță cu medic, la Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică ATI Cluj-Napoca.

SPUNE-TI PAREREA