Mai mulți elevi din Bistrița care absentau de la ore au fost luați din localuri de către poliție, în cadrul unei acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurată de polițiștii Biroului Siguranță Școlară. Polițiștii au verificat patru unități școlare, dar și șase localuri publice aflate în proximitatea școlilor.

„La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea implicării în evenimente nedorite și creșterea gradului de siguranță, în rândul elevilor și în contextul minivacanței din perioada 20-24 ianuarie. Totodată, s-a acționat și pentru prevenirea delincvenței juvenile și absenteismului școlar.

În acest sens, în municipiul Bistrița, au fost verificate 4 unități de învățământ, precum și 6 localuri publice, aflate în proximitatea acestora. Polițiștii au depistat 31 de elevi care absentau nemotivat, fiind informate școlile unde aceștia învață.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea Legii 61/1991 și Legii 349/2002 în cuantum de 1.350 lei“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA