Un proces de răcire a vremii a fost anunțat de meteorologi la finalul acestei săptămâni, dar scăderea temperaturilor nu este încă atât de abruptă. Ninsorile prognozate pentru astăzi se lasă așteptate și nu pare să se instaleze aspectul de iarnă obișnuit.

„Situația la această oră este conform estimărilor, avem precipitații importante sub formă de ploaie.

Dar dinspre vest-sud-vest, aerul rece, intrat încă de dimineață, înaintează. Va disloca masa de aer foarte cald existentă în acest moment, astfel, temperaturile vor începe să scadă.
Momentan avem cam 7/8°C, în zonele joase din județ, excepție zona Şieu – Şieuț, unde mişcarea locală a maselor de aer imprimată de ciclon, pe o componentă ENE-SSV, creează fenomenul de foehn, aici temperatura fiind încălzită adiabatic spre 10°C. Tot în această zonă, în consecință, precipitațiile lipsesc..dar vor începe şi aici, odată cu inaintarea frontului rece dinspre V.

După analiza principalului model de prognoză, pentru perioade scurte de timp, pe care îl urmăresc şi care rareori dă greş, după orele 23 va ninge prin tot județul.

Depunerea va fi cel mult firavă, pentru că temperaturile vor rămâne în jur de 0 – +2°C, astfel, coroborat cu un sol cald şi umed, slabe şanse pentru strat. Doar dacă, pe o componentă orografică, frontul va rezista iar în zonele submontane unde t° va fi -0°C spre orele 3-4, să avem o depunere mai consistentă. Aici vorbesc de văile superioare“, a transmis Meteo.BN.

SPUNE-TI PAREREA