Averse ca în totiul verii s-au înregistrat miercuri, în Bistrița-Năsăud. Acestea au fot semnalate în Beclean, Cășbuc, Romuli, pe Valea Someșului și Valea Ilvei, dar și în municipiul Bistrița.

„Averse ca în toiul verii dinspre Beclean, către Coşbuc, Romuli, în sus, apoi pe Valea Someşului, Valea Ilvei… Această zi va rămâne în istoria înregistrărilor meteo de la noi, manifestările acestea venind într-o perioadă în care, normal, ar fi trebuit să avem maxime diurne negative“, a precizat MeteoBN.

Ziua de 18 ianuarie va rămâne în istorie, fiindcă a adus temperatura maximă înregistrată vreodată în țară: +22,5 C, la Turnu Măgurele, au spus reprezentanții ANM, pentru HotNews.ro. Recordul precedent fusese stabilit în ianuarie 2001, la Oravița. Înainte de anul 2000 erau extrem de rare temperaturile de peste +20 C în ianuarie.

Joi, vremea va rămâne în continuare, deosebit de caldă pentru această perioadă, cu anomalii termice pozitive de până la 10°C.

Cerul va fi noros şi în majoritatea intervalului va ploua, cantitățile acumulate depăşind, local 20 l/mp.
Temperaturile maxime se vor încadra în general, între 7 si 11°C, iar cele minime de mâine dimineață, vor avea valori de la 3°C in depresiuni , spre 5°C, la podis. La Bistrița, vremea va fi inchisă si va ploua mare parte din timp. Maxima zilei va urca spre 9°C iar minima zilei de mâine va scădea spre 4°C, valori si aici mult mai ridicate decât ar fi normal într-o zi de ianuarie“, a transmis MeteoBN.

În continuare, vremea se va răci și, conform prognozei MeteoBN, vineri vom avea „ninsoare ca la carte“.

Toate modelele de prognoză aduc fulgii mari de nea, într-o ninsoare ca la carte, pe parcursul serii de vineri, în TOT JUDEȚUL!“, a transmis MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA