Vremea în Bistrița-Năsăud este prognozată zilnic, cu acuratețe, de către un meteorolog bistrițean. Meteorologia a rămas o pasiune pentru Mihai Bălan, deși s-a sepcializat pe acest domeniu în Anglia. Totuși, de ceva vreme, se ocupă cu regularitate de prognozarea vremii. Cu ajutorul unor colaboratori și sponsori el a reușit să monteze mai multe stații meteo în diverse zone din Bistrița-Năsăud. Mihai Bălan este un om creativ care comunică zilnic cu urmăritorii săi, într-un limbaj de specialitate, dar și într-o manieră caldă și inteligibilă pentru toată lumea. Pagina sa, ONG Meteo BN, este urmărită de peste 15 000 de utilizatori. Meteorologul de serviciu a înființat o organizație nonguvernamentală cu acest nume și se bazează pe comunitate pentru cntinuitatea proiectului său care se dovdește unul foarte util. Cei care vor să sprijine munca lui Mihai Bălan pot face donații și sponsorizări pentru Asociația Meteo BN în următoarele conturi deschise la UNICREDIT BANK:
IBAN : RO70BACX0000002424157000 / CONT RON
IBAN : RO43BACX0000002424157001 / CONT EUR

Hello, oameni buni!
Asociația nonguvernamentală ONG „Meteo.BN” a definitivat toate „minunile” legislative, astfel, de astăzi este în măsură să poată fi susținută de către voi, toți cei care doriți să participați la funcționarea şi dezvoltarea sa! 
– De ce ?
– Haideți să detaliez în cele ce urmează !
În primul rând, ca aproape orice în lumea asta, fără bani, puține se pot face. Dezvoltarea proiectului a venit cu ajutor din partea comunității şi tot cu ajutorul comunității vom putea să mergem mai departe.
Astfel, ne propunem să dezvoltăm rețeaua de stații meteo prin achiziționarea de echipamente noi, care să ne aducă mai multe date din teren. Apoi, avem nevoie de mentenanță pentru acestea, mentenanță care se traduce prin sute de kilometri străbătuți în lung şi în lat, atât pentru instalări noi, cât şi pentru cele deja instalate. Apoi, accesul către modele specializate presupune costuri suplimentare şi acestea sunt cruciale în elaborarea prognozelor locale. Nu o să stau acum să vă enumăr toate – cele, cred că ați înțeles ideea. 
Treaba e că, după donațiile prin care am reusit dezvoltarea rețelei de stații la un număr de 23, am dus, cumva, proiectul singur, acum, ajungând la acest nivel îmi este imposibil, să îl continui tot singur…
Şi am transformat acest proiect, până la urmă personal, în acest ONG , asociație juridică ce obligă la dezvoltarea constantă a activității dar care îi şi permite susținerea prin diferite forme. Şi acestea sunt :
1. Donații / sponsorizări directe în următoarele conturi deschise la UNICREDIT BANK, pentru Asociația Meteo.BN :
IBAN : RO70BACX0000002424157000 / CONT RON
IBAN : RO43BACX0000002424157001 / CONT EUR
2. Posibilitatea redirecționării sumei reprezentând până la 3.5 % din impozitul anual datorat, prin completarea formularului 230. Aici, vă stau la dispoziție punctual, cu logistica necesară.
Susținerea prin redirecționarea procentului din impozit poate fi făcută PÂNĂ ÎN 23.05.2023, banii primiți prin această modalitate revenind asociației anul fiscal următor ( 2024 ). Repet, cei ce doresc redirecționarea acestui procent din impozit sunt rugați să mă contacteze în privat.
3. Am deschis un cont PATREON, cont care permite accesarea a două abonamente, bineînțeles, contra cost şi bineînţeles, nu degeaba.
a) 5 dolari /lună pentru aceia dintre dvs. care doresc prognoze pe localități, punctual şi date din locațiile unde există stații meteo.
b) 8 dolari / lună pentru tot ce este trecut la punctul „a)” plus acces la aplicația care conține toate cele 23 stații existente la acest moment. Precizez aici că aplicația NU face prognoze, ci aici se găsesc datele înregistrate în timp real de stații.
Linkul către contul PATREON este :
patreon.com/user?u=87236944“, este mesajul transmis de Mihai Bălan.

Citește și:

Ce se întâmplă cu vremea în Bistrița-Năsăud? Ierni blânde, primăveri reci și veri cu vreme extremă, fenomene cu care va trebui să ne obișnuim

 

SPUNE-TI PAREREA