Deputatul PSD Daniel Suciu, care este și purtătorul de cuvânt al organizației din Bistrița-Năsăsăud, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor despre demisia prfectului Mica Oprea, în urma unui scandal mediatic privind comportamentul ei inadecvat cu angajații. Nemulțumirile mocneau de multă vreme și, în cele din urmă, prefectul și-a dat demisia după ce o angajată care suferă de cancer a făcut publice mai multe lucruri ofensatoare pe care le-a trăit în Prefectură.

Nu aș vrea să am argumente nici pro contestatari, nici contra contestatari, nici să ne poziționăm de o parte sau de alta. Cert este că astăzi avem o demisie, adică domnișoara Mica Oprea nu va mai fi prefect de la 1 februarie, iar în această perioadă, împreună cu colegii noștri, din structura de conducere, vom analiza care este cea mai bună variantă, pentru Instituția Prefectului. La mine nu a venit nimeni să îmi spună că există o situație tensionată în Instituția Prefectului sau că ar exista conflicte„, a declarat Daniel Suciu în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a mai fost întrebat dacă PSD regretă numirea.

A fost un an de zile în care domnișoara Mica Oprea a ocupat această poziție. Române ca perioada următoare să o consemneze dacă a fost un mandat bun sau rău. Nu, nu cred că regretăm nominalizarea ei, pentru că nu vreau să intru în dezbatere, legat de ce s-a spus, mai mult în spațiul online„, a declarat Daniel Suciu.

Locul prefectului va fi ocupat tot de către un om asumat de PSD. Purtătorul de cuvânt nu a dat mai multe detalii, dar a precizat că numele noului prefect va fi făcut public până în data de februarie când Mica Oprea va elibera, oficial, funcția. Până atunci ea se află în concediu medical.

Nu am avea argumente să susținem, pentru o poziție atât de importantă, cum e cea de prefect, un om care nu are tangențe cu sistemul de administrație, dar este la fel de adevărat că nu putem trimite acolo un om care nu cunoaște toți primarii sau toată zona de administrație a județului, indiferent de culoarea politică. Va fi un om asumat de PSD, cu expertiză în zona de administrație. Avem câteva propuneri, avem câteva variante„, a dezvăluit Daniel Suciu.

SPUNE-TI PAREREA