Eduard Sălăgean, fiul Anei Dragu, cea care a înființat Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ din Bistrița, este concurent la Românii au talent.  Povestea lui Eduard este cea care a dus la înființarea acestui centru, într-un moment în care nu existau aproape deloc informații și soluții pentru părinții copiilor cu autism. Începând terapia de timpuriu, Eduard s-a integrat cu succes în învățământul de masă. Chiar dacă experiența lui și a familiei sale nu este lipsită de probleme și suferințe, talentul lui Eduard este cel care iese la suprafață de fiecare dată. A urmat cursurile școlii de muzică din Bistrița și este un elev extrem de înzestrat.

Prima care a participat la  un concurs de talente televzat (Vocea României) a fost sora sa, Alexa Dragu, iar Eduard și-a dorit să îi calce pe urme. Emisiunea poate fi urmărită vineri, de la 20:30, pe PRO TV.

Inspirat de Alexa. care a avut un parcurs frumos la Vocea României, Edy și-a dorit enorm să participe și el la Românii Au Talent.
Sincer, m-am împotrivit din răsputeri, pentru că nu voiam să îl expun la un stres suplimentar, dar, în final, am cedat. A vrut din toată inima să își demonstreze talentul și pasiunea pentru pian și să transmită un mesaj important, încât nu am avut de ales.
Vineri, putem să îl susținem împreună la prima etapă televizată. Eu sunt mândră de el, foarte curioasă de rezultat, și, realmente extrem de plăcut surprinsă de înțelegerea pe care oamenii minunați care lucrează la emisiune i-au oferit-o. A fost susținut din toate punctele de vedere pentru a face față presiunii, anxietăților și dificultăților senzoriale. Așa cum unii dintre voi știți, Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa există azi datorită lui. El este și va fi mereu micul nostru prinț!
Fie și doar pentru asta și sunt extrem de recunoscătoare pentru experiența pe care i-au oferit-o“, a transmis mama sa, Ana Dragu.

Citește și:

Bistrițeanca Alexa Dragu, concurentă la Vocea României. Toți antrenorii și-au dorit-o în echipă (FOTO)

Cum m-am simțit la atelierul de terapie prin pictură pentru copiii cu autism (FOTO)

SPUNE-TI PAREREA