Două dintre cățelușele pregătite pentru misiuni speciale se despart de echipa jandarmilor bistrițeni după împlinirea vârstei de 10 ani. Acestea vor fi retrase din activitate, urmând să fie îngrijite, în continuare, de familiile care le-au adoptat. Patrupedele au fost antrenate pentru misiuni de căutare și salvare, fiind prezente, de asemenea, la acțiuni ale jandarmilor și la ceremonii publice.

Saşa și Linda sunt două dintre cățelușele care au fost prezente în ultimii ani la diferite misiuni alături de jandarmi.
Sașa nu a lipsit aproape niciodată de la întâlnirile cu elevii, de la misiunile de ordine publică sau de la ceremonialele organizate an de an de Ziua Jandarmeriei Române sau de 1 Decembrie.
Linda este mai puțin cunoscută publicului larg, deoarece specializarea sa este cea de căutare/salvare în mediul natural și ca urmare a executat altfel de misiuni.
Ambele au fost retrase din activitate la împlinirea limitei de vârstă.
Sașa a fost primită în familia conductorului său – plt. maj. Stan Eugen.
Pentru Linda a fost urmată procedura de atribuire cu titlu gratuit și ca urmare aceasta a fost adoptată de familia unuia dintre colegii noștri, care a ales să o îngrijească în continuare.

Informaţii suplimentare:

1. Sașa (Roza) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 16.08.2013, conductor câine – plt. maj. Stan Eugen;
2. Linda (Rebaha) – câine de căutare-salvare în mediul natural, data naşterii: 02.12.2013) – conductor câine plt. Barteș Andrei.

În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud îşi continuă activitatea Ara (Cipa) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 09.09.2019“, a transmis Compartimentul de Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

 

SPUNE-TI PAREREA