Vremea nu va căpăta aspectul iernatic pe care îl știam nici în perioada următoare. Precipitații pe arii extinse ne așteaptă marți, inclusiv lapovițe și ninsori în zonele de munte. Dar episodul va fi urmat de un nou val de încălzire, neobișnuită pentru această perioadă a anului.

„Situația meteo la nivel continental a căpătat un aspect dinamic, astfel, bună parte a continentului european se află sub condiții instabile, generate de nuclee depresionare importante.
În aceste condiții, se semnalează precipitații pe arii extinse. Acestea, pe fondul unei advecții de aer rece dinspre latitudini nordice, sunt mai ales sub formă solidă, lapovițe şi ninsori în vestul şi nordul continentului.
În schimb, această configurație va determina, pe de altă parte, o invazie masivă de aer cald dinspre latitudini sudice, în țara noastră, următoarele trei zile fiind sub semnul unor temperaturi deosebit de ridicate pentru perioada din calendar. Anomaliile pozitive vor depăşi chiar şi 14/16°C.
Şi în cazul județului nostru, aceeaşi tendință. Se va încălzi sănătos începând de mâine, cu valori maxime ale temperaturii care în zonele de podiş vor atinge 13/14°C. Aspectul va fi, însă unul instabil, cu ploi temporare, cu vânt care se va intensifica din sector sud-vestic.
De vineri, reorientarea circulației odată cu înaintarea unui nucleu depresionar spre nord-estul teritoriului, tendința va fi de răcire, aşteptăm ca precipitațiile, importante cantitativ si pe arii extinse să devină sub toate formele. Mai revin în prognozele zilnice, pentru că situația este într-o dinamică aceentuată constantă“, a transmis Meteo.BN.

 

SPUNE-TI PAREREA