O echipă de scafandri s-a închegat, în ultimii ani, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. Deși misiunile lor nu sunt atât de frecvente, aportul scafandrilor este esențial în anumite cazuri, cum a fost cel al tânărului care a dispărut recent în apele lacului Colibița. Tânărul a fost găsit după aproximativ 72 de ore de căutări, fiind recuperat și adus la mal de către scafandri. În misiune de căutare s-au folosit sonare profesionale, iar echipei din Bistrița-Năsăud s-au alăturat, pe parcurs, și scafandri de la ISU Mureș. Lacul Colibița măsoară, în anumite locuri, adâncimi de până la 70 de metri. Oamenii din zonă cred că în lac sunt pești uriași, dar și că lacul poartă un blestem și, din când în când, trage pe cineva în adâncurile lui.

În ultimii ani am început să închegăm o echipă unită de scafandrii, iar rezultatele pregătirii nu au întarziat să apară.
Recent, o misiune de căutare pe lacul Colibița s-a încheiat cu atingerea obiectivului după mai puțin de 72 de ore, în condițiile în care șansele reușitei erau cel puțin rezervate.
Nu este un sport individual, este o muncă de echipă, ca de altfel în toate subdomeniile situațiilor de urgență. Contează aportul fiecăruia (scafandrii, barcangii, structuri suport și, nu în ultimul rând, comanda operativă din teren).
Am început un drum împreună și îl continuăm #împreună. Nu ne oprim până adâncurile nu vor avea multe secrete“, a transmis ISU BN.

Citește și:

A fost găsit! Trupul tânărului înecat în lacul Colibița a fost recuperat de scafandri

SPUNE-TI PAREREA