1400 de lei este suma pe care familiile vulnerabile din România o vor primi, în acest an, ca sprijin pentru plata facturilor la energie. Suma nu va putea acoperi acoperi integral costurile din aceasta iarană, pentru că va fi distribuită în două tranșe a câte 700 de lei fiecare: prima în februarie 2023 și a doua în septembrie 2023.
De acest ajutor vor dispune aproximativ 2,8 milioane de gospodării considerate vulnerabile.
Cu tichetele de energie se pot plăti o parte din cheltuielile cu energia, indiferent de natura acesteia: energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.
„În şedinţa de guvern de astăzi avem o ordonanţă de urgenţă foarte importantă, prin care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene vine şi clarifică, practic asigură procedurile şi mecanismele prin care toţi cetăţenii care au fost încadraţi în componenta aceasta de sprijin pentru termie să poată să beneficieze de bani şi foarte pe scurt (…). Este vorba de clarificarea modului în care se stabileşte locul unde vor fi asigurate aceste tichete în localităţile care nu au reuşit încă să finalizeze nomenclatorul stradal, sunt, de asemenea, proceduri unde probabil mai multe familii locuiesc la aceeaşi adresă şi, desigur, sunt câteva elemente de clarificat din punct de vedere procedural între ministerele care au atribuţii în asigurarea acestor tichete şi, desigur, alimentarea lor cu bani„, a precizat Ciucă, potrivit agenției Agerpres.
El a menţionat că tichetele ar putea fi folosite începând cu 20 februarie.
„Este important să menţionăm că procedura va începe la 1 februarie şi, deşi iniţial termenul era ca oamenii să poată să beneficieze de aceste tichete începând cu 1 martie, există, din verificările pe care le-a efectuat astăzi domnul ministru Boloş în teren, la instituţiile care se ocupă tehnic de aceste tichete şi procedurile pentru alimentare, posibilitatea ca începând cu 20 februarie să poată să folosească banii de pe tichetele respective, existând totodată şi nevoia unei adaptări, pentru că au fost solicitări din partea oamenilor să poată să plătească online. Ca atare, va trebui să avem o soluţie tehnică astfel încât să se poată folosi şi varianta digitală a acestor bani, adică folosirea mijloacelor digitale pentru ca aceşti bani să poată fi folosiţi pentru plata termiei„, a adăugat Ciucă.
Reamintim că în 8 decembrie, Guvernul a aprobat compensarea preţului la energie pentru persoanele şi familiile vulnerabile.
Ok
Este o sumă de luat in calcul, pentru oamenii în nevoie!
Cred că Guvernul României,vrea să cumva, să nu fie mișel:)
Dar,ca și cetățean,trebuie să atrag atenția,celor care nu-s reglementați cu legile, să se pună la punct✌️