Nesimțirea și ignoranța se vor plăti scump și în 2023, a transmis directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Marius Niculae. Lista amenzilor pentru deșeuri abandonate în natură a fost deschisă de un bârgăuan care a aruncat piese de mobilier și alte deșeuri într-o zonă din Josenii Bârgăului. Mai multe înscrisuri găsite printre gunoaie i-a condus pe inspectorii ADI Deșeuri către făptaș.

„Anul acesta a început rău pentru unii așa-ziși cetățeni ai județului Bistrița-Năsăud, care încă nu înțeleg că natura NU este coșul lor de gunoi. Deși au soluții de colectare pentru orice tip de deșeu generat în gospodărie, unii din lipsă de bun simț, alții din ignoranță și nepăsare, aleg să arunce deșeurile în natură, demonstrând o gravă lipsă de respect față de mediul înconjurător și față de noi toți.

În urma acțiunilor de verificare și monitorizare a inspectorilor Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, s-au descoperit deșeuri abandonate în zona Podului Valea Poienii din localitatea Rusu Bârgăului, comuna Josenii Bârgăului. Pe baza înscrisurilor găsite între aceste deșeuri, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a identificat propietarul acestor deșeuri abandonate, în persoana lui M.H. din Prundu Bârgăului, acesta fiind amendat cu suma de 10.000 lei.

Fapta acestui individ este cu atât mai mult de neînțeles, având în vedere că, majoritatea deșeurilor abandonate erau deșeuri voluminoase, pentru care se organizează periodic campanii GRATUITE de colectare a acestora. În mediul rural derulăm 4 campanii gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase în fiecare an, iar în orașele județului organizăm 6 campanii pe an. În afara acestor campanii, deșeurile voluminoase pot fi predate GRATUIT la cele 5 centre de colectare a deșeurilor din județ.
Și în 2023 vom sancționa drastic bătaia de joc la adresa naturii și nu vom tolera astfel de fapte. Suntem în secolul 21, ne pretindem civilizați, dar încă mai sunt unii printre noi care duc gunoiul la apă. Trebuie să terminăm odată cu aceste obiceiuri toxice!

Haideți să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat!“, a transmis Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA