O copilă de 13 ani din comuna Rodna este victima unor fapte revoltătoare, fiind violată, șantajată și amenințată cu moartea de către un tânăr de 20 de ani din aceeași localitate. Nu este prima dată când fata e vitima unui viol. Anul trecut, ea a fost constrânsă de un alt tânăr de 27 de ani să întrețină relații sexuale cu el.

Ultima dată, tânărul care a abuzat de copilă a trimis imaginile cu violul părinților fetei și unui profesor și le-a amenințat atât pe fată, cât și pe mama acesteia cu moartea. Daniel Frunză, asistentul social al Primăriei Rodna, este de părere că lucurile oribile care au avut loc s-au întâmplat și din cauza neglijenței familiei.

Urmează o nouă anchetă la familia respectivă. O să consiliem familia și o să le spunem că trebuie să duc fata, din nou , la consiliere. Se pot lua și măsuri împotriva lor, dat fiind faptul că este a doua oară când se întâmplă, într-un an de zile. Părinții trebuie să fie mult mai responsabili. Bănuiesc că o să fie o lecție pentru ei“, a spus Daniel Frunză într-un interviu acordat postului de televiziune locală N1TV.

Daniel Frunză a mai precizat că fata de doar 13 ani a mai urmat șase luni de consiliere psihologică, în urma primului viol, dar că nu părea afectată de cele întâmplate.

Nu părea afectată. Probabil a avut și ceva rețineri față de mine… Familia poate să vă spună mai multe. Din punctul meu de vedere nu părea afectată. Legat de viol, nu știu, doar poliția poate spune mai multe. E un caz mai aparte, 13 ani… Probabil, fata nici nu are discernământ la 13 ani , nu poate decide ea relații sexuale…“, a mai spus asistentul social.

 

SPUNE-TI PAREREA