Iată câteva sfaturi amuzante, ușoare, creative și dovedite științific despre cum să alegeți cadouri semnificative pe care veți fi mândru să le oferiți și pe care acel norocos primitor le va prețui cu adevărat.
1. Oferiți cadouri care rezolvă probleme
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem atunci când cumpărăm cadouri pentru alții (și pentru noi înșine) este să credem că a oferi mai multe lucruri, cum ar fi seturi de cadouri pentru femei, îi face pe oameni mai fericiți.

Asta este pe dos. Fericirea nu vine din adăugarea de lucruri pozitive. Ea vine din eliminarea celor negative. Așa că, atunci când vine vorba despre cum să alegeți cadouri, găsiți o problemă în viața destinatarului dvs. și rezolvați-o prin generozitate.

Exemple:

● Rezolvați neplăcerile: Ascuțiți-le cuțitele, cumpărați-le jaluzele de tip blackout sau plătiți un meșter care să meargă la ei acasă și să repare lucrurile mărunte, cum ar fi ușile care scârțâie, întrerupătoarele de lumină stricate și chiuvetele care curg.
● Plictiseală: Planificați o petrecere sau o ieșire cu destinatarul cadoului și cu prietenii. Testele de degustare pe nevăzute sunt una dintre preferatele noastre.
● Preveniți durerea: Dacă se plâng de dureri de gât, faceți-i rost de o ședință cu un fizioterapeut.
● Asumați-vă responsabilități: Oferiți-le un certificat cadou pentru câteva zile de îngrijire a animalelor de companie sau de babysitting. (Atenție: acest lucru se va întoarce împotriva dvs. dacă destinatarul cadoului crede că sunteți iresponsabil).
● Externalizați treburile: Oferiți-le un certificat cadou pentru mese livrate la domiciliu sau pentru un serviciu de spălătorie la domiciliu. Sau luați-le lână merino, astfel încât să nu mai fie nevoiți să spele și să calce decât rareori, în primul rând.
● Reduceți deșeurile de mediu: Oferiți-le cârpe de vase suedeze pe care să le folosească în locul prosoapelor de hârtie, un covoraș din silicon pe care să îl folosească în locul hârtiei pergament, o folie de ceară de albine care să înlocuiască folia de plastic sau un filtru de apă pe care să îl folosească în locul apei îmbuteliate.

Un avertisment: nu rezolvați probleme pe care ei nu știu că le au!

Cumpărarea unui deodorant pentru un prieten care are transpirație urât mirositoare, a unor bomboane mentolate pentru colegul care are probleme cu respirația sau a unui plan de slăbit pentru soția care s-a îngrășat se va întoarce împotriva dvs.
2. Nu le dați mai multe probleme
Oamenilor nu le place să fie nevoiți să ia decizii, așa că nu alegeți un cadou care să îi forțeze să facă acest lucru.

✗ Nu cumpărați carduri cadou
Atunci când cumpărați cuiva un card cadou, îi dați o problemă, trecând povara deciziei pe umerii săi.

Oferiți seturi cadou femei au bani lichizi dacă trebuie. „Mai mulți bani, mai multe probleme”, sigur, dar majoritatea oamenilor preferă flexibilitatea acelor probleme în loc să fie nevoiți să ia o decizie.

✗ Nu oferiți experiențe fără o dată atașată
Dacă oferiți cadou un masaj sau lecții de gătit, programați-le și pe acestea. Chiar dacă destinatarul este nevoit să reprogrameze, este obligat să o facă. Nu trebuie să decidă ei.

Mai bine așa decât să stea cu cardul/certificatul tău în portofelul destinatarului și să se holbeze la el luni de zile. Când îl văd, nu se gândesc: „O, da, prietenul meu a fost atât de generos că mi-a făcut cadou asta”. Ei se gândesc: „Ah, da. Trebuie să folosesc chestia asta pe care mi-a dat-o prietenul meu”.
3. Oferiți plante, nu flori
Alegerile noastre în materie de cadouri tind să fie egoiste. Ne dorim gloria de a fi mari dătători de cadouri, așa că cumpărăm seturi de cadouri pentru femei, parfumuri de dama sau alte cadouri cu un factor de orbire maxim. Florile țipătoare, de exemplu.

Problema este că strălucirea dispare și destinatarul este lăsat să se descurce cu ceea ce a rămas.

Pentru a fi altruist, o strategie mai bună pentru cum să alegeți cadourile este să cumpărați cadouri practice care durează. Plante, de exemplu. S-ar putea să obțineți mai puține beneficii decât seturi de cadouri pentru femei, dar ele primesc recompense continue. Studiile au constatat că acestea depășesc șocul unic al unui cadou „strălucitor”.

SPUNE-TI PAREREA