Printre „veștile bune“ pentru anul care vine se numără și faptul că Aquabis scumpește, din nou, apa. Tarifele la apă și canalizare se vor majora de la 1 ianuarie 2023, conform unui anunț făcut recent de Aquabis.

Începând cu data de 01 ianuarie 2023, se va modifica prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită și tariful pentru serviciile de canalizare și epurare, valabile pentru întreaga arie de operare. Tarifele au fost ajustate în conformitate cu prevederile Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare nr. 3/17.09.2008, modificat și completat prin actele adiționale subsecvente și ale Contractului de finanțare nr. 314/24.03.2020, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare și AQUABIS S.A. pentru “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Bistrița-Năsăud”.

Aplicarea noilor prețuri și tarife se realizează în baza Deciziei nr. 219/05.12.2022 a Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

Pentru anul 2023, strategia tarifară prevede ajustarea prețurilor și tarifelor atât în termeni reali (3% apă, respectiv 5% canalizare), cât și cu inflația“, a transmis Aquabis.

Prin urmare, noile prețuri și tarife practicate de AQUABIS S.A. începând cu data de 01 ianuarie 2023, la nivelul întregii zone de operare, sunt următoarele:

– pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită, prețul este de 7,33 lei/mc (exclusiv TVA); 7,99 lei/mc (cu TVA 9%);

– pentru canalizare – epurare, tariful este de 6,16 lei/mc (exclusiv TVA); 6,71 lei/mc (cu TVA 9%).

 

SPUNE-TI PAREREA