Liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, se ralizaă mesajului transmis de partid la nivel național și cere guvernanților să plătească pensiile doar prin băncile româneșt, evitând băncile austriece, ca răspuns la opoziția Austriei privind aderarea României la spațiul Schengen.

Mesaj pentru PSD și PNL: Lăsați ipocrizia la o parte și plătiți pensiile prin băncile românești, nu prin cele austriece!
Cu toții suntem mâhniți și dezamăgiți de atitudinea Austriei. Folosind o analogie cu fotbalul, România a jucat deplorabil meciul Schengen și noi am pierdut. Austria ne-a faultat în careu, iar, la loviturile de la 11 metri, ați ratat cu poarta goală.
La fel cum în fotbal se schimbă antrenorul și jucătorii dacă echipa nu obține rezultatele așteptate, și în politică cei care eșuează trebuie să plece. În cazul ratării admiterii țării noastre în Schengen, responsabilitatea este a Președintelui României și a actualilor guvernanți.
În loc să își asume responsabilitatea eșecului și să facă o strategie pentru următoarea etapă, liderii politici de la PSD și PNL dau dovadă de maximă ipocrizie și nu fac altceva decât să îi îndemne pe români să boicoteze firmele austriece din țara noastră.
Românii pot folosi boicotul firmelor austriece ca formă personală de protest. Dar statul este cel care are datoria să reacționeze la această situație prin utilizarea instrumentelor pe care le are la dispoziție în relațiile economice cu alte state, inclusiv cu aceste firme, pentru a atinge obiectivele naționale, inclusiv accederea României în Spațiul Schengen.
Așadar, vă cer, stimați politicieni din PSD și PNL, să faceți ceva util. Și puteți să începeți, de exemplu, să plătiți pensiile românilor prin băncile românești, nu prin cele autriece, cum faceți acum.
Nu ne spuneți ce avem noi de făcut. Faceți voi ce trebuie pentru că aveți pârghii. Trebuie doar să vreți.
Doar dacă ne unim forțele și luptăm pentru drepturile noastre putem învinge!“, este mesajul lui Ionuț Simionca.

1 COMENTARIU

  1. Poi intocmai , de ce tranzactiile sa se faca prin bancile straine si nu prin cele romanesti ? De ce asigurarile de orice fel trebuie musai cu capital strain si nu romanesc ? De ce comertul trebuie facut prin tot felul de ” multinationale ” , la care profiturile merg la straini si nu la romani ? De ce padurile , gazul si petrolul nu se pot exploata si comercializa prin societatile romanesti si nu straine ? O sumedenie de dece- uri… la care ar trebui sa raspunda totzi politrucii nostri de la ” Lovitura de stat ” din 1989 incoace ( egal ca-s de cea ori de hais ) si care ne-au vandut tzara la straini , pe bucati si care parca ar fi complici la ” planul marsav ” de desfiintzare a tarii noastre, care inca se mai numeste Romania … !

SPUNE-TI PAREREA