Sute de elevi și nu numai, din Bistrița-Năsăud, s-au implicat într-un inedit concurs organizat de către Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud. Participanții au concurat cu fotografii vechi și filmulețe la o competiție intitulată CE ÎNSEAMNĂ ROMÂNIA PENTRU MINE? Toate imaginile vor fi expuse în cadrul unui eveniment care va avea loc în data de 5 decembrie 2022, de la ora 11.00.

Evenimentul marchează încheierea primei ediții a proiectului cu același nume, desfășurat în perioada 1-30 noiembrie 2022. Este vorba despre o inițiativă a celor doi parteneri care a avut drept scop descoperirea și salvarea patrimoniului cultural al județului nostru de către elevii școlilor din Bistrița-Năsăud și transpunerea mesajului lor într-un limbaj apropiat de generația nativilor digitali. 30 de instituții de învățământ s-au alăturat demersului nostru, dovedind, astfel că informațiile autentice și creative despre patrimoniu sunt importante pentru fiecare generație!
Expoziția organizată la sediul Arhivelor bistrițene, în Ajun de Moș Nicolae, va reuni cele mai reprezentative fotografii și videoclipuri înscrise în concursul Ce înseamnă România pentru mine? În cadrul evenimentului vor fi premiați, pe secțiuni, câștigătorii competiției.
Ne exprimăm, pe această cale recunoștința față de toți participanții înscriși în concurs! Mulțumiri speciale aducem colecționarilor care s-au alăturat inițiativei noastre: domnii Cornel Ban și Cristian Roth-Gross – în calitate de reprezentanți ai Alianței Pentru Patrimoniul Bistrițean Petrus Italus Trust, doamnei Mihaela Crinuța Zăgrean din Șieu Măgheruș, doamnei Nicoleta Toma, părintelui Florin Parasca și domnul Ioan Rus din Târlișua.
Surpriza acestui concurs a reprezentat-o dorința unor elevi ai ciclului primar din școlile bistrițene care au dorit să fie prezenți alături de noi. Micilor colecționari le adresăm recunoștința și aprecierea noastră!
Le mulțumim, de asemenea, partenerilor care au venit, pe parcursul acestui frumos traseu, alături de noi, prin susținerea concretă a fondului de premiere: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Internațională a Poliției Bistrița – I.P.A. Regiunea 1 Bistrița.
Sperăm să vă avem în număr cât mai mare alături de noi!“, au transmis coordonatorii proiectului.

SPUNE-TI PAREREA