Astăzi, 28 noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate preventivă, la care au participat aproximativ 320 de elevi care desfășoară cursuri după-masă.

Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere nedorite, polițiștii de la Rutieră le-au adus în atenție câteva reguli ce trebuie respectate în deplasarea pe drumul public, mai ales în condiții de vizibilitate redusă (noapte, ploaie, ceață).

Totodată, pentru a conștientiza consecințele nerespectării regulilor de circulație, an de an, la nivel european, în luna noiembrie este marcată ziua comemorării victimelor accidentelor rutiere. În acest context, împreună cu polițiștii, elevii au înălțat lampioane în amintirea celor 23 de persoane care, din nefericire, și-au pierdut viața pe șoselele din Bistrița-Năsăud, în primele 11 luni ale anului 2022.

Polițiștii de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității le-au explicat ce presupune siguranța online, cum pot să evite implicarea lor în conflicte, ce trebuie sa facă în cazul în care au fost victime ale unor infracțiuni și cum să gestioneze anumite situații care ar putea degenera.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Bistrița și Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Bistrița-Năsăud.

 

SPUNE-TI PAREREA