Un bărbat de 31 de ani din Bistrița a fost reținut pentru 24 de ore pentru braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului braconat. Bărbatul, alături de alte două persoane, a fost oprit în tarfic de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, pe DJ 151, în Sângeorzu Nou.

„La data de 23 noiembrie a.c., după ora 23.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit, pentru control în trafic, un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 151, prin Sângeorzu Nou.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, din Bistrița. În autoturism au mai fost identificați încă 3 bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, din Strâmba și Mijlocenii Bârgăului. În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit două exemplare de vânat, din specia căprior, precum și o armă letală cu destinația tir sportiv.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul și unul dintre pasageri sunt autorizați să dețină arme și muniții letale, însă arma găsită în autoturism provine din circuitul ilegal.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, urmând documentarea faptelor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului braconat“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ BN.

La data de 24 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 31 de ani, din Bistrița, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului braconat.
Acesta se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean pentru documentarea activității infracționale a persoanelor implicate.

SPUNE-TI PAREREA