Mai multe evenimente și programe artistice vor anima orașul Bistrița, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Primarul municipiului, Ioan Turc, a dat mai multe detalii despre acest lucru în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri, 16 noiembrie. Târg de Crăciun, concerte, spectacol, ateliere, toate vor întregi atmosfera de Crăciun care se va face simțită în centrul orașului, dar și în localitățile aparținătoare.

Începând cu primul weekend din luna decembrie, în fiecare final de săptămână vor avea loc concerte de colinde pe scena care va fi amplasată pe pietonalul Liviu Rebreanu.Sunt așteptați să vină la Bistrița colindători atât din județul Bistrița-Năsăud, cât și din alte județe, cărora li se vor alătura și alți artiști:

Grupul de colindători “Zestrea Bihorenilor“ Oradea, Bihor;
Grupul de colindători din Soncuta Mare – Baia Mare;
Grupul de colindători “Bargauancele” Bistrita – Bârgăului;
Grupul de colindători “Plaiurile Bârgăului Prundu Bârgăului;
Grupul de colindători din Cluj -Napoca;
Grupul de colindătoare “Someșencele”;
Grupul de colindători ai Casei de Cultură “ Radu Saplacan” Beclean;
Grupul de colindători “Cuprunin” Arad;
Grupul de colindători din Mureș;
Grupul de colindători din Poiana Stampei.

În data de 5 decembrie, la ora 10:00, va avea loc spectacolul „Vine Moş Nicolae” cu teatru de păpuşi, muzică şi cadouri pentru preşcolarii de la gradiniţele din municipiul Bistriţa. Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii.

În săptămâna premergătoare Crăciunului, ”Caravana Crăciunului” va merge cu cadouri la copiii din instituțiile de învățământ special

„Pentru ca atmosfera de Crăciun să fie simțită și în localitățile aparținătoare, Caravana va fi prezentă în fiecare localitate aparținătoare, astfel încât toți bistrițenii să simtă că este sărbătoare”, a precizat primarul Ioan Turc.

În data de 7 decembrie va avea loc „Gala profesorilor voluntari ai Centrului Comunitar pentru Tineret”.

„Este un eveniment în cadrul căruia ne vom manifesta recunoștința pentru profesorii care, din timpul lor liber, fără niciun fel de recompensă materială, oferă meditații la diferite discipline elevilor din oraș. Am toată aprecierea pentru aceștia oameni. Cred că merită tot respectul, toată considerația, toată gratitudinea noastră”, a mai spus primarul Ioan Turc.

În data de 8 decembrie, la Palatul Culturii va avea loc un concert extraordinar de colinde, care va fi și un concert caritabil pentru un tânăr student diagnosticat cu scleroză în plăci.

„Îi așteptăm pe bistrițeni să participe la un spectacol frumos, dar să își manifeste și generozitatea, cu atât mai mult cu cât suntem în perioada sărbătorilor de Crăciun”, a completat Ioan Turc.

În data de 16 decembrie, la Palatul Culturii va avea loc „Gala Premiilor anuale ale municipiului Bistrița”.

Este cea mai importantă gală a municipiului, care reuneşte personalităţi publice din diferite domenii, oameni care au reușit, care fac cinste municipiului, care aduc plus valoare în comunitate. Domeniile premiate: învățământ, sport, cultură, știință – economie și secțiunea diverse. Suntem în perioada de nominalizare, astfel că propunerile pot fi făcute până la data de 5 decembrie 2022. Orice cetățean poate să facă propuneri, categoric argumentate”, a menționat primarul.

Cel mai așteptat moment, Revelionul, va fi celebrat cu un spectacol ce va avea loc pe scena amplasată pe pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu. Va concerta Andra, artista care a obținut cel mai mare număr de voturi la un sondaj organizat prin aplicația iReport Bistrița. În deschidere va cânta trupa 7 Pași.

 

2 COMENTARII

SPUNE-TI PAREREA