Turneul Vioara lui Enescu la sate a ajuns anul acesta la cea de-a zecea ediție și va începe în două sate din județul Bistrița-Năsăud: joi, 27 octombrie, în Căianu Mic, vineri, 28 octombrie la prundu Bârgăului și, în data de 7 noiembrie, de la ora 13.00, la Arcalia. Tot în 7 noiembrie, turneul va poposi și la Bistrița, la Palatul Culturrii, începând cu ora 19.00.

După 10 ani de călătorii prin țară alături de pianistul Horia Mihail, anul acesta violonistul Gabriel Croitoru a invitat-o pe fiica sa, Simina Croitoru, să ducă muzica clasică împreună în satele şi comunele din România, dar și pe scenele unor mari orașe din țară, urmând ca finalul turneului să aibă loc la Ateneul Român din București.

„Prieteni dragi, vă anunț cu mare bucurie că, vioara marelui muzician român, GEORGE ENESCU, va răsuna în comuna noastră! Unul dintre cei mai valoroși violoniști contemporani, Gabriel Croitoru, alături de fiica sa, Simina Croitoru, vor aduce sonorități muzicale ce au bucurat întreaga lume, de această dată în localitatea Căianu Mic!
Astfel, joi, 27 octombrie, cu începere de la ora 17:00, vă invităm pe toți, în număr cât mai mare, la Căminul Cultural din Căianu Mic, pentru a ne bucura împreună de momentele unice, emoționante și înălțătoare!
Evenimentul de la Căianu Mic se încadrează în turneul extraordinar organizat prin satele României, care se va încheia la Ateneul Român din București!
Mulțumesc mult domnului Alexandru Pugna, manager al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, pentru organizarea acestui eveniment de excepție, chiar la noi în comună!
Vă așteptăm cu drag!
INTRAREA VA FI LIBERĂ“, a transmis primarul Paul Știr.

SPUNE-TI PAREREA