Patronul unei firme de transport din Bistrița-Năsăud a fost arestat după o serie de percheziții care au avut loc în data de 19 octombrie, în municipiul București și pe raza județelor Bistrița Năsăud, Neamț, Dolj, Ilfov și Giurgiu.
Este vorba despre Dan Cătună, care patrona firma Latino Express Bistriţa, poreclit Calu, scrie ziaruldeiasi.ro.

La domiciliul acestuia, dar și în alte locaţii perchiziționate, anchetatorii ieşeni au găsit lingouri de aur şi argint, 20 de kilograme de bijuterii din argint, zeci de mii de euro. Conform sursei citate, Calu este posesorul unui domeniu în Beclean: un castel cu 40 de camere înconjurat cu un dig din pământ.

Acesta ar fi transportat ţigări de contrabandă şi bijuterii în Anglia, în gurile de aerisire ale autocarelor. Transportatorul a atras atenția atunci când ceilalți oameni din branșă au observat că este mereu pe profit, chiar dacă autocarele lui erau, uneori, aproape goale.

Reamintim că 41 de percheziții domiciliare au fost efectuate miercuri, 19 octombrie, în municipiul București și pe raza județelor Bistrița Năsăud, Neamț, Dolj, Ilfov și Giurgiu. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul din cadrul B.C.C.O. Iași, D.C.C.O., B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Craiova și B.C.C.O. Cluj au descins la domiciliul unor persoane fizice și la sediile mai multor societăţi comerciale într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălarea banilor și contrabandă.

În acest dosar, poliţiştii au un cerc de 29 de suspecţi la care au fost găsite cantităţi enorme de bijuterii şi bani: 46 de lingouri de aur şi argint, 104.530 de euro, 273.274 de lei, 18.284 USD, 300 de lire turceşti, 109.167 de lire sterline, 1.865 de lire scoţiene, 10.000 de forinţi, 820 de franci elveţieni, 1.850 de dolari australieni, 300 de dolari canadieni. De asemenea, au fost indisponibilizate 87.900 de coroane norvegiene, 480 de coroane suedeze, 4.650 de coroane daneze, 5.000 de coroane cehia, 200 de grivne ucrainene, 50.000 de ruble belarus, doi saci şi o geantă cu bijuterii de aur şi argint, 20 de cutii cu ceasuri, 800 de cutii cu parfum, 246 de monede, doua staţii de emisie-recepţie, un pistol cu gaze, 2.800 de ţigarete, portofele, brăţări şi curele contrafăcute, diverse sisteme informatice şi medii de stocare.

Citește și:

Percheziții în Bistrița-Năsăud, pentru spălare de bani și contrabandă. Cum erau aduse sume enorme de bani din Marea Britanie (VIDEO)

SPUNE-TI PAREREA