Un proiect depus pe bugetare participativă a fost materializat, la Bistrița, prin amplasarea unui leagă special pentru persoanele cu dizabiltăți, în Parcul „Regele Mihai“. Proiectul, denumit „Joaca accesibilă“, a fost depus în 2021 și prins pe bugetul din acest an. Finanțarea alocată acestui obiectiv este de 15 000 de lei.

Persoanele cu dizabilități au de acum un leagăn special în Parcul „Regele Mihai I al României”.
Un strop de bucurie pentru cei care se deplasează cu ajutorul scaunelor cu rotile este adus de leagănul amplasat în spațiul de joacă de la intrarea vestică în parc.
Achiziția acestui echipament este rezultatul unui proiect depus pe bugetare participativă în anul 2021 și, totodată, un gest de empatie și respect din partea municipalității“, a transmis primarul Ioan Turc.

Proiectele de bugetare participativă pe 2022 au putut fi depuse de către cetățenii municipiului Bistrița care au împlinit vârsta de 18 ani și au domiciliul sau reședința în municipiul Bistrița, în perioada 1 septembrie – 1 octombrie, pe platforma https://participativ.e-bistrita.ro/.

Procesul de bugetare participativă se va desfășura conform următorului calendar:

Afișarea listei proiectelor eligibile se va face în data de 2 noiembrie.

Votul asupra proiectelor eligibile, de către cetățeni: 3 – 20 noiembrie;
Validare voturi: 21-24 noiembrie;
Afișarea clasamentului proiectelor: 25 noiembrie.

Eventualele modificări ale calendarului vor fi publicate pe site-ul instituției și pe platforma online.

Propunerile de proiecte pot fi depuse online, în format electronic și offline, în format tipărit. Cetățenii pot beneficia de asistență din partea primăriei, la cerere, pentru crearea contului și depunerea de proiecte.

Pentru a depune o propunere de proiect online, cetățenii trebuie să se înregistreze pe platforma disponibilă la adresa http://participativ.e-bistrita.ro. Accesul pe platformă va fi disponibil după validarea contului de utilizator.

Cetățenii municipiului Bistrița care intenționează să depună proiecte în format tipărit pot solicita formularele de la Centrul de Relații cu Publicul al instituției, situat în Bistrița, str. Gheorghe Șincai, nr. 2.

Fiecare participant poate să depună una sau mai multe propuneri de proiecte/domeniu. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 500.000 lei inclusiv TVA.

Regulamentul procesului este disponibil pe platforma de bugetare participativă, la adresa https://participativ.e-bistrita.ro/.

Informații suplimentare cu privire la domeniile de interes și cerințele pe care trebuie să le îndeplineasca propunerile de proiecte pot fi obținute prin accesarea platformei https://participativ.e-bistrita.ro/ sau transmiterea unei solicitări de informații la adresa primaria@primariabistrita.ro sau la Centrul de relații cu publicul, situat în Bistrița, Str. Gheorghe Șincai, nr. 2, telefon 0263/223923.

SPUNE-TI PAREREA