Un proprietar de pe strada Gheorghe Șincai din Bistrița a fost silit să dea jos polistirenul după ce a încercat să reabiliteze, în acest fel, o clădire istorică. Întreaga poveste a fost relatată pe pagina „Petrus Italus Trust – Alianta pentru patrimoniul bistritean“, organziație care s-a mobiliat pentru salvarea clădirilro de patrimoniu din municipiul Bistrița, dar și din județ.

 

Bistrița nu e sat fără câini și stăm cu ochii pe huliganismul din ‘reabilitări.’
Pe strada Gheorghe Șincai, numărul 6, niște proprietari au aplicat, cu diverși Dorei obraznici, niște polistiren pe o fațadă seculară. Păi de ce sa nu semene casa lor cu o benzinărie? Sa aibă linii drepte și decorativă? De ce sa nu facă ce vor ei, deși proiectul depus la autorități stipula cu detalii restaurare, nu ghiolbănia ce se vede aici?
DJC și Poliția Locală prin Disciplina în Construcții au intervenit somând proprietarul să respecte proiectul avizat. Ne-am mobilizat și noi. După ce inițial au continuat cu ‘modernizarea’, în cele din urma au reacționat la presiune și au dat jos polistirenul.
Stăm cu ochii pe lucrări. Știm cum trebuie să se facă ele și vremea în care proprietarii distrugeau cu sfidare a trecut. Când vedeți astfel de ghiolbănii trimiteți fotografii spre noi, spre DJC, spre Disciplina în Construcții. Bistrița are o alianță pentru patrimoniu care nu mai iartă vandalizarea cladirilor istorice“, au transmis reprezentanții asociației.

2 COMENTARII

  1. Foarte bine ce faceti voi ong-istii, insa va vreau mai activi si in demersurile facute de mine si consilierului Pavelean pentru salvarea fostei Biblioteci Judetene de pe str. GARII. Ma mira faptul ca nu ati scos un cuvintel pana in prezent.

  2. Poi, n-are decat primaria sa repare imobilul cum doreste, pe banii publici, daca nu-i place si n-are decat sa puna ” marmora ” pe peretzi… ! In loc sa fie bucurosi ca totusi cineva se gandeste, pe banii lui sa le repare, mai fac si tarantele… ! Daaa… imobilele din patrimoniul national, lasate in paragina, ce-i … nu tot golaneala ?! Mai bine ar darama toate aceste daramaturi si harburi vechi, abandonate si lasate in paragina … si cu asta basta !

SPUNE-TI PAREREA