Regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță vin la Bistrița pentru o proiecție specială a filmului Capra cu Trei Iezi. Evenimentul va avea loc în data de 13 octombrie, de la ora 19:00, la Bistrița, la Cinema DACIA.

Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă, filmul Capra cu Trei Iezi, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale, este un thriller care sapă în psihologia umană și readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară.

Joi, 13 octombrie, de la ora 19:00, la Bistrița, la Cinema DACIA va avea loc o proiecție în avanpremieră a filmului, la care vor fi prezenți regizorul Victor Canache, dar și producătoarea Luana Georgiță. Biletele se pot cumpăra online sau în seara proiecției.
Citită de cele mai multe ori în cheia unui basm pentru copii, Capra cu Trei Iezi este însă o poveste cu profunzimi psihologice care i-a trezit interesul regizorului Victor Canache:

Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu Trei Iezi până acum, deși toți știm povestea. Aș vrea ca după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinși. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veți vedea pe ecran se regăsește însă și în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citești. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern și Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură și să dea viață unor personaje iconice.”

Victor Canache debutează în lungmetraj cu acest film. El a regizat în 2019 un scurt metraj cu același nume. Este cunoscut publicului și ca actor, din producții precum Luca (r. Horațiu Mălăele).

Maia Morgenstern joacă în film rolul unei mame dispuse să-și apere copiii cu orice preț. Văduva care trăiește izolată într-un sat de munte își dă seama că un prieten vechi de familie, jucat de Marius Bodochi, le vrea răul ei și celor trei copii. Cum va reuși să îi protejeze? Victimele „lupului mare și rău”, copiii sunt jucați de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina și Silviu Corbu. Scenariul este semnat de Victor Canache, producția de Luana Georgiță, iar montajul de Tudor D. Popescu.
Capra Cu Trei Iezi a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în iunie 2022.
Programul complet al Caravanei, precum și detalii despre bilete vor fi anunțate pe pagina de Facebook a filmului.
Instagram – https://www.instagram.com/filmulcapracutreiiezi/
TikTok – https://www.tiktok.com/@capracutreiiezi_filmul
Trailerul filmului poate fi urmărit aici – https://www.youtube.com/watch?v=xGhrFm7bhMg
Capra cu Trei Iezi este distribuit în România de Transilvania Film.

Pentru mai multe detalii,
Ioan Maxim
ioan.maximmm@gmail.com
0726 18 58 12
Va avea loc și sesiune de întrebări-răspunsuri la final cu regizorul și producătoarea

Victor & Luana

SPUNE-TI PAREREA