Alin Ușeriu și Tibi Ușeriu au străbătut cei 1400 de kilometri de pe Via Transilvanica, poteca ce leagă Putna de Drobeta Turnu Severin, destinată călătorilor care vor să traverseze această distanță pe jos, trecând prin experiențe autentice în comunitățile și locurile din natură de pe traseu. În timp ce Alin a luat poteca la pas, Tibi a venit în rimt alert, alături de alți alergători.

„Final de călătorie
Alin Useriu, Tibi Useriu și echipa de alergători: Cristian Deac, Paul Vulturar, Cornel Buliga, Florin Alexandru, Eva Hochbauer și bicicliștii Paca Sergiu și Traian Deleanu au ajuns ieri la capătul călătoriei pe Via Transilvanica, la Drobeta Turnu Severin.
Acești oameni au pornit pe traseu în momente diferite și l-au abordat evident, în ritmuri foarte diferite. Acest lucru nu i-a oprit din a găsi punctul comun pentru a ajunge la final împreună, după ce au străbătut 1.400 de km cu disciplina și perseverența unui drumeț de lungă distanță.
Mulțumiri speciale desigur lui Alin Useriu pentru poveștile de pe drum și lui Tibi Useriu pentru ideea de a organiza prima alergare în grup pe VT! Vă mulțumim mult, Paca Sergiu și Traian Deleanu, pentru că ați pornit în această aventură pe două roți și pentru pasiunea cu care ați documentat-o pentru oamenii de acasă, mulțumim alergătorilor care l-au însoțit pe Tibi, sunteți absolut incredibili! Mulțumim și celor care au alergat pe porțiuni mai scurte, mulțumim domnului ministru Tánczos Barna! Și desigur, cea mai bună echipă de suport/filmări: Mircea Gherase, Stefan Ichim, Florin Anghelescu! Iar pentru toți oamenii comunităților, care au oferit ospitalitate și experiențe, nu doar acestui grup de drumeți, ci tuturor celor care ajung pe acest traseu și sfârșesc prin a se îndrăgosti de drumul care unește: voi sunteți oamenii drumului!
Ne vedem mâine la Alba Iulia!“, a transmis echipa Via Transilvanica/

Echipa Tășuleasa Social/ Via Transilvanica vă invită sâmbătă, 8 octombrie, în Piața Cetății din Alba Iulia, unde se va celebra Via Transilvanica Day The Grand Opening!

PROGRAM

10:00: Deschiderea oficială a târgului în Piața Cetății:

În cadrul târgului se pot vizita:

Șapte standuri care reprezintă, prin produse locale, expoziții sau alte tipuri de proiecte, cele șapte ținuturi de pe Via Transilvanica;

Patru standuri care reprezintă trasee și destinații turistice locale și internaționale;

Expoziție de artă surpriză: Tunelul Artiștilor și expoziție de pictură;

Standuri oficiale Via Transilvanica.

11:00: Lansarea tronsonului VT din județul Alba pe scenă

12:00 – 12:30 : Concert surpriză

12:30-13:30: Semnarea bornelor monument în comuna Ciugud (eveniment de presă)

Ambasadorii proiectului, personalități din presă și media, vor semna ultimele borne kilometrice din andezit – trei lucrări monumentale care formează un ansamblu – ale traseului Via Transilvanica.

14:30-19:30: Discuțiile Via Transilvanica – discuții, proiecții și prezentări în Muzeul Principia (Piața Cetății)

19:40-19:55: Inaugurarea oficială a traseului Via Transilvanica de către ambasadorii proiectului

20:00-23:00: Concerte surpriză

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA