În jur de 100 de elevi din Bistrița-Năsăud au avut mai multe întâlniri cu deținuți din Penintenciarul Bistrița, în cadrul unei campanii de prevenire a consumului de droguri. Tinerii au vorbit cu deținuți în curs de reabilitare despre droguri, trafic de persoane dar și despre abateri la regimul rutier.Experiența a fost una de tip „carte vie“, „cărțile“ fiind deținuții care au s-au deschis în fața copiilor și le-au povestit despre experiențele lor.

De la începutul acestui an școlar, polițiștii de la Prevenirea Criminalității și cei de la Biroul Siguranță Școlară, în colaborare cu Penitenciarul Bistrița au organizat 5 întâlniri în cadrul cărora, aproximativ 100 de elevi au avut ocazia să stea de vorbă cu deținuți care au reușit să se reabiliteze sau sunt în curs de reabilitare, atât social, cât și din punct de vedere legal.

Activitățile sunt derulate în cadrul campaniei naționale de prevenire a consumului de substanțe psihoactive ”Dincolo de aparențe. Experiențe de tip carte vie” .

Subiectele abordate cu tinerii vizează traficul și consumul de substanțe psihoactive, traficul de persoane, dar și infracțiuni la regimul rutieri, în fața cărora tinerii sunt vulnerabili.

”Cărțile vii” sunt persoane care execută pedepse privative de libertate, dispuse să le împărtășească tinerilor experiența lor, să îi ajute să vadă tentațiile, dar mai ales riscurile unor comportamente sau alegeri la limita legalității.

De multe ori poveștile de viață ale unor oameni pot constitui lecții de viață pentru tineri, lecții pe care ne dorim să le învețe din experiențele altora, nu pe cont propriu“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA