Echipamentele pentru curățenie sunt acele utilaje care se folosesc pentru diverse tipuri de curățenie, precum: curățenie generală, curățenie de întreținere, curățenie industrială, curățenie după constructor etc. Alegerea echipamentului pentru curățenie trebuie să se facă în funcție de spațiu și de tipul de curățenie, pentru a avea și un rezultat satisfăcător dar și pentru a proteja atât suprafețele cât și echipamentele.

De asemenea, prin alegerea unui echipamente potrivit, întreg procesul devine mai eficient și mai ușor. Din fericire, tehnologia și evoluția din ultimii ani, au scos pe piață o sumedenie de echipamente, dedicate oricărui spațiu, oricărei suprafețe și oricărui tip de curățenie. Important este să știi ce să alegi, ce face fiecare și care sunt beneficiile lor.

Iată cele mai cunoscute și mai utilizate echipamente de curățenie profesionale

  1. Aspiratoarele profesionale – realizate pentru utilizarea intensă, aspiratoarele profesionale pot fi folosite atât în propriile locuințe, pentru curățenia de întreținere, cât și în birouri, spații comerciale, zone industriale. În funcție de nevoi, aspiratoarele profesionale pot să fie pentru aspirare uscată, aspirare cu abur, aspirare umed-uscată, aspirare cu injecție-extracție, verticale sau orizontale, cu zgomot redus, cu putere mai mare sau mai mică de aspirare, cu filtru HEPA, aspiratoare profesionale cu acumulatori sau fără, cu sistem de curățare automată etc.
  2. Monodiscuri – sunt acele echipamente profesionale pentru curățenie care, în timpul utilizării, au capacitatea de a spăla suprafața dar și de a o decapa, poliza și lustrui. Se utilizează în general în spațiile mari, precum spitale, instituții publice, centre comerciale sau zone cu trafic intens. Pe lângă rezultatul excepțional pe care îl are un monodisc, acestea sunt apreciate și datorită siguranței în utilizare, a modului simplu de a le manevra, a versatilității dar și pentru că sunt extrem de ergonomice și prevăzute cu o serie de accesorii utile, precum rezervor, suport pentru pad, perie pentru mochete sau perie pentru covoare.
  3. Mașini de măturat – utilizate în special în spațiile din interior extrem de mari, sau în exterior, mașinile de măturat sunt pretabile pentru mai multe domenii de activitate, unde, curățenia impecabilă este esențială. Astfel, măturatul parcărilor auto, a aleilor, ale spațiilor comerciale, aeroporturilor, hotelurilor sau piețelor se va face cu o și mai mare ușurință, datorită acestor echipamente. Un mare avantaj al mașinilor de măturat este dat de faptul că ele se pot utiliza pe diverse tipuri de suprafețe, de la gresie, parchet, linoleum, la asfalt, beton sau chiar piatră cubică.
  4. Mașini de spălare aspirare – aceste echipamente sunt apreciate datorită faptului că pot fi utilizate atât în spații mari cât și în spații mici, pe diferite tipuri de pardoseală, precum: granit, marmură, linoleum, PVC, beton, gresie, datorită periilor și accesoriilor diverse care se pot atașa. Tehnologiile noi integrate în aceste echipamente au rolul de a ușura munca operatorului dar și de a oferi un plus de eficiență.

Cu aceste echipamente, cu ajutorul unor carucioare curatenie, cu accesoriile potrivite pentru fiecare echipament și cu detergenții potriviti, curățenia nu a fost niciodată mai simplă și mai plăcută. Dacă tehnologia a reușit să ajungă până la acest nivel, în care mopul clasic și mătura devin uitate, merită să se profite de toate caracteristicile, atât pentru a ne ușura viața cât și pentru a oferi servicii de calitate.

SPUNE-TI PAREREA