Mai multe biblioteci au fost înființate în Bistrița-Năsăud cu sprijinul și la inițiativa Asociației POV21. În această toamnă, a venit rândul comunității din Ilva Mare, unde tinerii de la POV21 au pus umărul pentru a atrage donații de carte. Mai multe informații găsiți în comunicatul de mai jos:

Se spune că în cărți poți găsi un mit al oglinzilor: citești ceea ce te-ar putea descrie sau ajuta. Dar știi ce poate fi mai fantastic decât să găsești într-o carte soluții pentru problemele cu care te confrunți? Să le oferi copiilor defavorizați șansa să descopere lumea fascinantă și informațiile valoroase care îți sunt ție zilnic la îndemână!

Echipa POV21 a venit cu soluția și a lansat proiectul Biblioteca POV21 sub forma unui act de caritate, menit să le dea copiilor ocazia de a gusta bucuria lecturii diverse. Acest proiect vine în ajutorul tinerilor defavorizați, dar cu dorință de cunoaștere și dezvoltare. Astfel, membrii asociației înființează biblioteci școlare cu câte 4.000 de volume în localitățile în care elevii sunt privați de accesul la informații, din diverse considerente.

Cele cinci ediții ale Bibliotecii POV21 au avut un adevărat succes, fiecare bibliotecă adunând sute de volume prin unirea însetaților de adevăr prin lectură. În anul 2021 la Bistrița-Năsăud s-au adunat 7.043 de cărți, în 2019 – 4.126 și în 2018 – 4.108 cărți. Anul acesta ne dorim să învingem recordul din județul Bistrița-Năsăud! Așadar, ești invitat să donezi 1 carte, 2, sau chiar mai multe pentru sporirea numărului de volume a bibliotecii școlare din Ilva Mare. În caz că vrei să donezi, îi poți contacta la următoarea adresă de email contact@pov21.ro, până în data de 30 septembrie.

Gina Bontaș, organizatoarea evenimentului a oferit o declarație: Citește – E una dintre cele mai frumoase aventuri pe care le poţi trăi. Pentru mine proiectul Biblioteca POV21 este unul dintre proiectele de suflet și am un motiv bine întemeiat. Întotdeauna am iubit cărțile, am fost fascinată de modul în care o carte te poartă în locuri magice dacă îți lași imaginația să zboare. Dragostea de cărți m-a făcut chiar sa scriu trei cărți pentru tineri, pentru copii. Un copil care citeşte va fi un adult care gândeşte. Coordonez de patru ani acest proiect, în fiecare an am reușit să doborâm recordul cărților adunate datorită oamenilor cu suflet care au dăruit. O bibliotecă e infinitul sub un singur acoperiş. În acest proiect avem parteneri de nădejde. Încep prin a mulțumi Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, domnului inspector școlar general Mircea Cristian Nicula și tuturor directorilor, profesorilor care au înțeles cât de importantă este această campanie.

Sponsorul principal al evenimentului este TeraPlast. Inițiativei i s-a alăturat și magazinul de birotică și papetărie Tudor. Susținem educația continuă prin colaborarea dintre instituții, companii locale și ONG-uri.

Proiectul POV21 are 5 ani de când a luat ființă, împânzind presa cu evenimentele, emisiunile
și mai ales cu articolele sale, care devin tot mai virale în rândul tinerilor. Inițiativa a apărut
datorită dorinței de afirmare a tinerei generații, oferindu-le o portavoce prin care să-și
evidențieze tendințele, problemele și aspirațiile. Aceștia consideră că tineretul este o forță oriunde s-ar afla și oricum ar fi, care are un cuvânt de spus în tot ceea ce se întâmplă în prezent. Au considerat mereu că tinerii trebuie să aibă șansa și curajul să vorbească și să se exprime. Proiectul a prins amploare în Bistrița, însă s-a extins național în momentul în care li s-au alăturat tineri din alte colțuri ale țării. Au membri în Cluj-Napoca, Iași, Neamț, Argeș, București, Suceava, și exemplele pot continua.

Aşteptăm cu mare interes ziua de 30 septembrie să vedem ce au reuşit tinerii POViști pentru copiii din Ilva Mare. Fii și tu parte din schimbare și implică-te pentru o educație de succes!

SPUNE-TI PAREREA