Compania Electrica a primit o amendă record după ce un bătrânel s-a dus la protecția consumatorului cu lacrimi în ochi. Compania a fost asaltată cu plângeri din partea bistrițenilor care s-au trezit cu facturi foarte mari, peste puterile lor financiare. Situația bătrânului a fost astăzi, de șeful Protecției Consumatorilor din Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

În urmă cu o săptămână și ceva, am sancționat Electrica cu o amendă în valoare de 50.000 de lei, sumă de plată. Cred că suntem unul dintre primele comisariate care am sancționat Electrica pe Legea 363/2007 privind protecţia consumatorilor cu această sumă. Vă spun și cauza. Am avut foarte multe reclamații privind întârzieri la emiterea facturilor. Adică au fost cazuri în care au trecut și câte 3, 4 sau chiar 5 luni până când au emis ei facturi” a explicat Stelian Dolha.

Am luat această decizie de a sancționa Electrica după ce, acum două săptămâni, la Protecția Consumatorilor a ajuns un bătrânel care a început să plângă în instituție pentru că factura lui era dată după 4 luni și nu avea bani ca să o plătească. Am luat această decizie împreună cu comisarul care instrumenta acest caz pentru că sunt de părere că trebuie tras un semnal de alarmă. Trebuie tras acest semnal de alarmă pentru varianta Electrica, Electrica Furnizare, pe tot ceea ce se întâmplă în privința emiterii de facturi. Prin contract, ei sunt obligați să emită factura o dată pe lună” a explicat Dolha.

SPUNE-TI PAREREA