Două persoane din localitatea Pinticu, Bistrița-Năsăud, sunt reținute pentru 24 de ore de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, fiind cercetate pentru uciderea unui animal. Poliția a intervenit după ce un localnic a sunat la 112 și a reclamat că animalul său de companie a fost bătut cu bestialitate, până la moarte. Faptele s-au în data de 18 septembrie. Cei doi sunt cercetați acum pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecția animalelor.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, la data de 18 septembrie a.c., o femeie de 30 de ani, împreună cu tatăl acesteia, un bărbat de 53 de ani, ambii din Pinticu, ar fi lovit un câine care ulterior a decedat. La scurt timp, deținătorul legal al acestuia a solicitat, prin 112, sprijinul polițiștilor.

Cele două persoane bănuite de comitere infracțiunii se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud urmând să fie prezentate magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Atenție!

Noile prevederi legale privind protecția animalelor stabilesc sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora.

Se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale și zoofilia“, se arată într-un comunicat de presă al poliției.

SPUNE-TI PAREREA