Un studiu de fezabilitate urmează să fie realizat, în curând, pentru construirea unui bazn olimpic la Bistrița. primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a discutat ultimele detalii despre proiect la sediul Companiei Naționale de Investiții.

La sediul Companiei Naționale de Investiții, împreună cu d-na director general Manuela Pătrășcoiu și cu specialiști din cadrul instituției, am avut o analiză aplicată pentru clarificarea ultimelor detalii înainte de contractarea realizării studiului de fezabilitate pentru bazinul olimpic de înot din zona Cocoș.
Mai exact, municipalitatea va construi aici un bazin de dimensiuni olimpice pentru competiții de natație, un bazin de antrenament, saune, un centru spa, zone de relaxare, restaurant, mini-hotel și sală de conferințe. Soluția pentru asigurarea încălzirii spaților și a apei, precum si a iluminatului, se va baza în mare parte pe pompe de căldură și panouri fotovoltaice, ceea ce va presupune costuri reduse de energie. Această investiție, finanțată cu bani guvernamentali, înlocuiește vechiul proiect “Aqua Park” al fostei administrații, care ar fi urmat să fie edificat exclusiv din bani ai bugetului local“, a transmis Ioan Turc.

Primarul a precizat că la Bistrița e va construi și un complex acvatic în zona „Mecanica“.

Pe lângă acest obiectiv care țintește susținerea sportului de performanță, reamintim că ne propunem să construim din fonduri europene și un complex acvatic de agrement pentru publicul larg, motiv pentru care am cumpărat deja 3,2 hectare de teren în zona „Mecanica”. În momentul de față, a fost inițiată tema de proiectare și suntem pe cale să extindem perimetrul achiziționat cu o suprafață învecinată de dimensiuni similare. În acest sens, se poartă discuții cu reprezentanți ai Aquabis și ai Consiliului Județean și cu lichidatorul Proditerm, fiind vorba de entități care dețin în administrare acel teren.

SPUNE-TI PAREREA